Má přes 1 000 koní a stojí 60 milionů. Bestie pro 275 vyvolených se ukáže i v ČR

Má přes 1 000 koní a stojí 60 milionů. Bestie pro 275 vyvolených se ukáže i v ČR
Fotografie: Mercedes-Benz
  • Půjde o stroj, který si postavil Mercedes ke svému 50letému výročí sportovní divize AMG
  • Auto se jmenuje Mercedes-AMG Project ONE a ladil ho i samotný Lewis Hamilton
  • O pohon hybridního supersportu se stará 1,6litrový přeplňovaný 6válec a trojice elektromotorů

Když slavit, tak pořádně! Mercedes minulý rok slavil 50leté výročí své sportovní divize a nadělil si velkolepý dárek. Tedy úplně ne sobě, ale několika málo vyvoleným. Mercedes-AMG Project ONE vznikne v počtu 275 kusů.

Jestli stále nevíte, o co jde, tak vám to řeknu v jedné větě. Plug-in hybridní soustava dává výkon více jak 1 000 koní, maximální rychlost překračuje 350 km/h a při testovaní ji ladil několikanásobný mistr Formule 1 Lewis Hamilton, který auto odprezentoval i na frankfurtském autosalonu. A teď to hlavní – cena je stanovena na 60 milionů korun. I tak se jedno auto ukáže v České republice. Až si tak říkáme, že bychom měli jít slavit také.

O pohon tohoto hybridního supersportu se stará 1,6litrový přeplňovaný šestiválec a trojice elektromotorů. Dva z nich pohánějí přední kola, třetí pomáhá těm zadním. Samozřejmostí je pohon všech kol, na která přenáší sílu převodovka AMG SpeedShift. Zrychlení je otázkou šesti sekund, avšak nikoli z klidu na sto, ale rovnou na dvě stě.

Mercedes AMG Project ONE se inspiroval především u Formule 1. Samotná automobilka říká, že jde o takovou formuli pro dva. Čistě na elektřinu má tento hybridní supersport zvládnout až 25 kilometrů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze