Pagani se s hybridem nespokojí. Italové rovnou začali pracovat na elektromobilu

Pagani se s hybridem nespokojí. Italové rovnou začali pracovat na elektromobilu
  • Zakladateli Pagani na Porsche 918 Spyder vadí, že při vybité baterii s sebou vozí hmotnost navíc
  • Italská automobilka by ráda postavila elektromobil s manuální převodovkou
  • Elektromobil má dorazit na trh kolem roku 2025

Porsche nebo Ferrari už své elektrifikované modely mají. Svůj elektrifikovaný model ukáže i Lamborghini, a tak se dalo čekat, že se do party přidá i Pagani. Automobilka však přiznala, že přeskočí plug-in hybridní i hybridní jednotky a bude pracovat rovnou na čistě elektrickém modelu.

Pagani Huayra

Horacio Pagani, zakladatel automobilky Pagani, si na cesty může brát mimo jiné i své Porsche 918 Spyder. U tohoto modelu se tak trochu nechal inspirovat. Vadí mu, že čistě na elektřinu auto urazí okolo 25 kilometrů a poté sebou „taháte“ zhruba 300 kilogramů navíc. To je jeden z důvodů, proč chce Pagani začít stavět elektromobil.

Elektromobil má mít co možná nejnižší hmotnost. Ostatně na tom si Pagani velmi zakládá. Co však překvapí je informace, že Pagani by rádo elektromobil s manuální převodovkou. A podle všeho má Pagani od inženýrů z Daimleru informaci, že postavit elektromobil s manuálem by mělo být možné.

Elektromobil od Pagani prý na trh dorazí kolem roku 2025. Do té doby má automobilka poměrně dost času se podrobně zaměřit na vývoj.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze