Postaví Kia čistě elektrický Stonic? V budoucnu se ho možná dočkáme

aktualizováno
Postaví Kia čistě elektrický Stonic? V budoucnu se ho možná dočkáme
  • Zpočátku se bude Stonic nabízet ve verzi se dvěma zážehovými a jedním vznětovým motorem
  • Později dorazí mild hybrid a možná se dočkáme i čistě elektrické varianty

Aktualizováno 26. 9. 2017 15:00

Nakonec se má celá situace trošku jinak, než se zdálo. Kia Stonic pomalu už klepe na dveře českého trhu a její provedení bude, minimálně prozatím, čistě spalovací. Počítá se tedy se spalovacími motory a manuální převodovkou. Později dorazí i automatická převodovka, více barevných variant a tak podobně.

Čistě elektrickým modelem s logem Kia stále zůstává jen Soul. Naopak model Niro bude zastupovat kompletní paletu alternativních pohonů, tedy k dispozici je jako hybrid, plug-in hybrid a v budoucnu dorazí i jako čistě elektrická varianta. Sáhnout můžete i po plug-in hybridní Optimě.

Otazká je, jak to Kia bude mít nastavené dále. Existuje možnost, že by od každého modelu byl k dispozici i hybridní či plug-in hybridní pohon. To je však zatím hudba budoucnosti.

Původní informace z 20. 9. 2017

O tom, že se Kia Stonic stane multipohonným modelem, se spekulovalo delší dobu. S velkou pravděpodobností se dočkáme i tzv. mild hybridu, na nějž vsází i Audi A8, a ještě později přijde čistě elektrické verze.

V počátcích prodeje má být Stonic nabízen ve dvou benzinových a jedné naftové motorizaci. Hybridní technika bude poté implementována na benzinovou variantu, aby snížila emise a spotřebu. Později bychom se mohli dočkat i elektrické verze. Že se Stonic s čistě elektrickým pohonem chystá potvrdilo i tiskové oddělení automobilky Kia. Platforma, na níž Stonic stojí, je na elektrický pohon připravena.

Smysl by to rozhodně mělo. Kia Soul EV prošla jen nepatrným vylepšením a zatímco její prodejní cyklus se bude pomalu chýlit ke konci, mohl by dorazit elektrický Stonic s vyšším dojezdem než momentálně nabízí Kia Soul EV.

Zdroj: autoexpress.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze