Kia bude mít crossover s dojezdem 300 kilometrů. Dočkáme se prý za rok

Kia bude mít crossover s dojezdem 300 kilometrů. Dočkáme se prý za rok
Fotografie: Kia Motors
  • V útrobách má být baterie o kapacitě 44 kWh
  • Stejnou kapacitu baterie dostane také Hyundai Ioniq EV

Automobilce Kia se povedl příchod modelu Niro, který vsází na hybridní techniku, a tak to vypadá, že se od této automobilky brzy dočkáme i ryzího elektromobilu. Konkrétně má jít o model Stonic a dočkat se ho máme již příští rok.

Kia Stonic

Nepůjde však o model podobný Hyundai Ioniq – Stonic má patřit do kategorie SUV. Říkáte si proč? SUV modely jsou stále v oblibě a je vlastně jedno, zda jde o SUV či městský crossover. Důležité je, aby auto mělo vyšší posed za volantem. A takový má být i Stonic. Druhým důvodem je fakt, že v Koreji se prodalo daleko více modelu Niro než modelů Ioniq od automobilky Hyundai. I proto chce Kia vsadit kartu na SUV či, chcete-li, městský crossover.

Dojezd by se měl vyrovnat Chevroletu Bolt. Ten papírově zvládne až 383 kilometrů. V útrobách Stonicu se o to má starat 44 kWh baterie, která má zaručit reálný dojezd 300 kilometrů. A nemluvíme tu jenom o modelu Stonic. Stejnou kapacitu baterie totiž má již příští rok dostat Hyundai Ioniq EV, jehož dojezd by měl narůst až na 322 kilometrů.

Hyundai Ioniq je velmi povedeným automobilem, a tak se máme rozhodně na co těšit.

Zdroj: cleantechnica.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze