Plug-in hybridní modely značky Kia brzy dorazí na český trh

Plug-in hybridní modely značky Kia brzy dorazí na český trh
  • Konkrétně jde o plug-in hybridní Kiu Niro a model Optima
  • Oba vozy nabízí sedmiletou záruku
  • Věděli jste, že maximální hmotnost bržděného přívěsu je v podání Nira až 1 300 kg?

Ofenzíva elektrifikovaných modelů s logem automobilky Kia pokračuje. Po elektrickém modelu Soul dorazilo i Niro, které se na ženevském autosalonu představilo i ve verzi plug-in hybrid, stejně jako jeho sourozenec Kia Optima. Toho budete moci nabíjet skrz vaší zásuvku také.

Kia Niro – Autosalon Ženeva 2017

Technické parametry Kia Niro Plug-in Hybrid (2017)

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 355 × 1 805 × 1 545 mm, 1 594 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: přední
Výkon104 (77 + 32) kW, 141 koní, točivý moment: 264 Nm
Baterie8,9 kWh
Nabíjeníkonektory: Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 55 km
Cena od999 980 Kč

„V průběhu několika měsíců uvedeme na český trh Niro nově ve variantě Plug-in hybrid a také vlajková loď Optima s Plug-in hybridním pohonem bude nově dostupná v populární karoserii kombi,“ říká Kateřina Jouglíčková, PR manager KIA MOTORS CZECH. „Segment hybridních vozů je oblastí, ve které vidíme v nejbližších letech největší potenciál růstu. Naše technologie už pokročily natolik, že kombinace spalovacího a elektrického motoru dokáže zákazníkům přinést skutečný užitek, nikoli pouze kompromisní módní řešení. Modely Niro a Optima jsou po elektrickém modelu Soul EV, představeném před třemi lety, tak prvními vlaštovkami, které zákazníkům ukazují, že alternativní pohony a hybridní technologie automobilky Kia jim skutečně mají co nabídnout.“

Kia Niro slaví prodejní úspěch a nabízí také pár zajímavostí. Například jako jeden z mála hybridů se může pochlubit maximální hmotností brzdného přívěsu až 1 300 kilogramů.

„Model Niro na českém trhu boduje mezi firemními i privátními zákazníky, což nás velmi těší. Obě skupiny oceňují především kombinaci praktičnosti a robustnosti kompaktního crossoveru a velmi nízké spotřeby hybridního pohonu. Že nejde jen o tabulkové hodnoty, prokazuje také zápis modelu do Guinnessovy knihy rekordů coby nejúspornějšího hybridního vozu všech dob,“ říká Jouglíčková.

Už po pár měsících, kdy Kia Niro vstoupila na trh, vedení automobilky registrovalo rekordní počet objednávek. Přidal se také rekordní zápis do Guinessovy knihy rekordů. A aby toho nebylo málo, tak získalo cenu za ekologické auto roku. Díky vstupu Nira na trh se Kia dostala mezi tři nejprodávanější značky hybridů v České republice.

Na Niro, stejně jako na ostatní modely automobilky, se vztahuje sedmiletá záruka. Na kompletní test modelu Kia Niro se můžete těšit již tento víkend.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze