Kia Niro v Guinessově knize rekordů. V čem bodovala?

Kia Niro v Guinessově knize rekordů. V čem bodovala?
  • Posádka urazila cestu z Los Angeles do New Yorku s rekordní spotřebou
  • Cesta měřila 5 978 kilometrů a spálilo se celkem 183,6 litrů benzinu
  • Kia Niro je na českém trhu v prodeji od listopadu letošního roku

Kia nedávno na český trh uvedla hybridní model Niro, který se těší poměrně velké oblibě. A nyní, co se tento model zapsal do Guinessovy knihy rekordů, jeho prodeje možná ještě porostou. Za co si vůz takovou prestiž vysloužil?

Nejsme velcí fanoušci různých laboratorních testů spotřeb, ani ladění jednotlivých modelů jen z důvodu nejrychlejšího času na Nürburgringu. Ale pro automobilky je to jakési „honění trika“, a tak to musíme respektovat. Kia Niro spadá do prvního uvedeného příkladu. Pro zápis do veleznámé knihy vedla cesta od radnice v Los Angeles až k radnici v New Yorku. Celkem vůz urazil 5 978 kilometrů a průměrná spotřeba činila 3,7 litrů. Jde tedy o rekordní hodnotu mezi automobily, které jsou poháněny hybridní soustavou. Za volantem se střídali Wayene Gerdes a Robert Winger. Na celou cestu bylo potřeba 183,6 litrů benzinu.

Již od listopadu – na rozdíl od Američanů, kteří se dočkají až během prvního čtvrtletí příštího roku – můžete mít nynějšího rekordmana i ve své garáži. Hybridní městský crossover totiž nebyl před jízdou nijak upravován, jak tomu občas bývá.

Z bezpečnostních prvků, které Kia nabízí, můžeme jmenovat například nouzové brzdění, sledování slepého úhlu, asistenta pro změnu jízdního pruhu či varování, pokud pruh neplánovaně opustíte. Z technologií zase nechybí podpora CarPlay ani Android Auto a na přání můžete dostat i adaptivní tempomat.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze