Kia v Ženevě ukázala modernizované verze modelu Niro

Kia v Ženevě ukázala modernizované verze modelu Niro
  • Změny se týkají především interiéru a nabízených technologií
  • Aktualizací prošel i systém UVO CONNECT obsahující nový systém Kia Live, který k načítání a aktualizaci dat v reálném čase využívá vlastní SIM kartu
  • Nově se objeví i inteligentní tempomat s funkcí Stop & Go a také systém sledování vozidla v jízdním pruhu

Na mezinárodním ženevském autosalonu se dnes ve světové premiéře představila modernizovaná hybridní a plug-in hybridní varianta modelu Niro. Niro nově nabízí přepracovaný design exteriéru, luxusnější a vysoce kvalitní interiér, resp. nové barevné pakety pro uživatelské přizpůsobení kabiny. Hybrid a plug-in hybrid rovněž používá vůbec poprvé nový vyspělý systém telematiky Kia UVO CONNECT s praktickými online funkcemi. Evropské prodeje modernizovaných vozů Kia Niro budou zahájeny ve druhém čtvrtletí 2019.

Exteriér se pyšní novými světlomety a přepracovanými nárazníky vpředu i vzadu. Dále bude mít zákazník na výběr mezi 16" a 18" litými koly. V interiéru se nově nachází řada vylepšení co do vzhledu i použitých materiálů. Řidič se dále může těšit na pádla pod volantem a nový širokoúhlý hlavní displej typu TFT o úhlopříčce 10,25".

Systém UVO CONNECT obsahuje nový systém Kia Live, který k načítání a aktualizaci dat v reálném čase využívá vlastní SIM kartu. Majitel vozidla tak má nepřetržitý přístup k dopravním informacím, předpovědím počasí, bodům zájmu, cenám paliva a podrobnostem o možnostech parkování na ulicích i mimo ně – včetně cen, polohy a dostupnosti. Plug-in hybridní provedení modelu Niro rovněž poskytuje informace o dobíjecích stanicích, tedy jejich umístění, dostupnosti a kompatibilitě připojení.

Kia Niro

Niro se bude i nadále nabízet včetně ucelené sestavy technologií aktivní bezpečnosti. V závislosti na výbavě se jedná např. o systém pro zamezení čelním kolizím, systém pro udržování vozidla v jízdním pruhu, funkci rozpoznávání únavy řidiče, asistent dálkových světel, systém pro sledování slepých úhlů, systém pro monitorování provozu za vozidlem a funkci inteligentního sledování rychlostních omezení, včetně nové elektronické parkovací brzdy s posíleným účinkem zadní nápravy. Nově se objeví inteligentní tempomat s funkcí Stop & Go, díky které se Niro v koloně samo zastaví nebo rozjede s ohledem na okolní dopravní situaci, a také systém sledování vozidla v jízdním pruhu, představující technologii autonomního řízení 2. úrovně, který funguje od 0 do 180 km/h.

Technické parametry Kia Niro

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 355 × 1 805 × 1 545 mm, 1 500 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: přední
Výkon104 (77 + 32) kW, 141 koní, točivý moment: 265 Nm
Baterie1,56 kWh
Nabíjení
Spotřeba?
Cena od614 980 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze