Modelu Niro se daří. Kia má více jak 23 tisíc objednávek

Modelu Niro se daří. Kia má více jak 23 tisíc objednávek
  • Přes 5 tisíc zákazníků už vůz užívá, ostatní ho dostanou do konce roku
  • Standardem je 7letá záruka s omezením na 150 tisíc kilometrů
  • Podpora pro Apple CarPlay a Android Auto nechybí

Kia Niro se ihned ve svých začátcích těší velké oblibě u zákazníků. Tento hybridní crossover se prodává od poloviny letošního roku. Za tu dobu Kia zaznamenala již 23 tisíc objednávek. Od zahájení prodeje, který začal letos v červenci, si Kiu Niro vyzvedlo 5 815 zákazníků. Dalších více jak 15 tisíc zákazníků na svůj automobil teprve čeká. Ti se na svůj automobil mohou těšit ještě do konce letošního roku.

„Od listopadového uvedení modelu Niro na český trh registrujeme v dealerské síti vysoký zájem o testovací jízdy tohoto nového crossoveru. Velmi příjemným zjištěním pro nás je fakt, že již dnes můžeme potvrdit 14 zákaznických objednávek,“ říká Kateřina Jouglíčková, PR manažerka Kia Motors Czech. „Od nového modelu, který vyplňuje modelovou mezeru značky Kia mezi bestsellerem cee'd a populárním SUV Sportage, si na příští rok slibujeme prodejní plán čítající 300 kusů,“ dodává Jouglíčková.

Pod kapotou má Kia Niro 1,6litrový zážehový motor v kombinaci s elektromotorem o výkonu 32 kW. V útrobách se pak nachází lithium-polymerový akumulátor. Veškerý výkon se přenáší na přední kola díky šestistupňové dvouspojkové převodovce.

„Niro je velmi vhodným modelem pro soukromé i firemní zákazníky, kteří chtějí dosahovat nízkých provozních nákladů i emisí CO2, avšak nechtějí tomu obětovat styl a praktičnost jako v případě některých jiných hybridních modelů. Již nyní vidíme, jak se modelu Niro daří na trzích, kde se uplatňují daňové výhody podle množství emisí, ale i jinde, kde zákazníci dokáží ocenit univerzální praktičnost a design tohoto vozu,“ líčí výhody modelu Michael Cole, COO společnosti Kia Motors Europe.

Kia Niro nabízí řadu bezpečnostních systémů včetně nezávislého systému nouzového brzdění s detekcí chodců. Na své si přijdou i milovníci technologií. Niro podporuje jak Android Auto, tak Apple CarPlay. Hudbu můžete poslouchat přes reprosoustavu JBL a svůj chytrý telefon nabíjet bezdrátovou technologií.

Stejně jako ostatní modely od automobilky Kia má i Niro sedmiletou záruku s omezením na 150 tisíc kilometrů.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze