Kia Niro má další titul. Stalo se ekologickým autem roku 2017

Kia Niro má další titul. Stalo se ekologickým autem roku 2017
  • Automobilka Kia chce i díky modelu Niro stáhnout v roce 2020 flotilovou spotřebu paliva o 25 procent oproti roku 2014
  • Niro láká mimo jiné na sedmiletou záruku, která se vztahuje na celou hybridní soustavu

Jistě vám neuniklo, že se tento týden konal galavečer, kde se vyhlašovalo „Auto roku“, mimo jiné také to ekologické. Letošní vítězství si připsala automobilka Kia a její model Niro.

Vozu Kia Niro se od počátku velmi dařilo a na svůj účet si připsal také jeden výrazný úspěch – celkově se v Evropě prodalo 13 tisíc kusů. Tento model má automobilce mimo jiné pomoci uspokojit rostoucí poptávku po vozech s alternativním pohonem a zároveň snížit flotilovou spotřebu paliva o 25 procent oproti roku 2014, což chce Kia zvládnout do roku 2020. V Ženevě se mimo jiné ukázala i Kia Niro Plug-In Hybrid, která na trh dorazí koncem letošního roku.

Kia Niro ekologické auto roku

V České republice se od listopadu 2016 do února 2017 prodalo celkem 61 vozů Kia Niro. Automobilka přitom na rok 2017 plánuje prodat na českém trhu 300 kusů.

„Kategorie ‚Ekologické auto roku‘ je pro nás velmi důležitá a je nám proto ctí, že jsme v ní zvítězili právě s modelem Niro, s jehož pomocí se chceme stát v kategorii hybridních vozů jednou z dominantních značek na českém trhu. Ocenění je pro nás velmi důležitým okamžikem, který přichází v době, kdy plánujeme rozšířit na českém trhu svoji nabídku alternativních pohonů,“ říká Arnošt Barna, pověřený generální ředitel Kia Motors Czech, který za společnost prestižní cenu převzal.

Čím si vás chce Niro získat? Slibuje nízkou spotřebu a zavazadelník má hodnotu 427, resp. 1425 litrů litů pokud sklopíte zadní sedadla. Za automobil jde připojit brzdný přívěs o hmotnosti až 1,3 tuny. Potěší i sedmiletá záruka, která se vztahuje na celou hybridní soustavu.

„Segment hybridních vozů má podle nás v nejbližších letech nejvyšší potenciál růstu. Zákazníkům nabízí dynamické vozy s nízkou spotřebou, které však dosud poněkud trpěly tím, že byly na hybridní vozy přestavovány z modelů vyvinutých pro čistě spalovací motory. Niro je úspěšné právě díky tomu, že jde od počátku o čistokrevný hybrid,“ dodává Barna.

Titul „Auto roku“ si letos odnesla Škoda Kodiaq, na kterou nestačil Volkswagen Tiguan. Z třetího místa se na koncernové vozy koukalo Volvo V90.

Technické parametry Kia Niro

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 355 × 1 805 × 1 545 mm, 1 500 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: přední
Výkon104 (77 + 32) kW, 141 koní, točivý moment: 265 Nm
Baterie1,56 kWh
Nabíjení
Spotřeba?
Cena od614 980 Kč

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze