Už i Kia bude mít v nabídce digitální přístrojový štít

Už i Kia bude mít v nabídce digitální přístrojový štít
  • Digitální přístrojový štít dostane jako první model XCeed
  • Půjde o 12,3" displej, který jde různě customizovat
  • Později se digitální přístrojový štít dostane i do nabídky jiných modelů

Pro nový městský crossover Kia XCeed bude v rámci značky Kia poprvé k dispozici plně digitální přístrojový štít Supervision o velikosti 12,3". Tento prvek výbavy se objeví ještě v tomto roce společně s uvedením modelu na evropských trzích. Vysoce moderní Kia XCeed se odhalí 26. června 2019.

Nový přístrojový štít Supervision o velikosti 12,3" s rozlišením 1920 × 720 pro model Kia XCeed byl navržen tak, aby zajistil co nejsrozumitelnější předávání informací. Nahrazuje dnešní tradiční rychloměr a otáčkoměr v osobních vozech značky. Jednolitý displej obsahuje zcela ostré digitální kruhové ukazatele rychloměru a otáčkoměru. Mezi dvojicí kruhových ukazatelů se nachází multifunkční displej ovládaný pomocí spínačů na volantu. V této části displeje může řidič ve svém zorném poli snadno sledovat pokyny navigace, stejně jako informace audiosystému, informace o voláních a kontaktech nebo detailní informace o trase.

Některá provedení vozů z modelové řady Kia XCeed se budou (podobně jako jiné modely z rodiny Ceed) nabízet s voličem jízdních režimů Drive Mode Select. Řidič si tak bude moci upravit parametry jízdního chování a výkonu vozidla v souladu s konkrétními jízdními podmínkami – v režimech Normal a Sport se používá odlišné nastavení pro řízení, převodovku a odezvu škrticí klapky.

Zvolenému režimu se přizpůsobuje i nový digitální přístrojový štít Supervision se specifickou grafikou pro každý režim. Přístrojový štít po přepnutí na jiný jízdní režim zobrazuje podrobnější informace týkající se příslušného režimu. V režimu Normal se zobrazuje aktuální spotřeba paliva, klasické kruhové ukazatele tachometru i otáčkoměru a další informace palubního počítače. Po přepnutí do režimu Sport zajistí systém výraznější zobrazování aktuální rychlosti jízdy i otáček motoru, kdy pro tento účel použije větší a čitelnější způsob prezentace. V režimu Sport jsou méně podstatné informace skryty, aby se zbytečně neodváděla pozornost řidiče.

Nový přístrojový štít Supervision se pro nový model Kia XCeed bude nabízet jako prvek výbavy na přání (v závislosti na konkrétním trhu a specifikaci vozidla). Nahrazuje fyzické kruhové ukazatele a monochromatický LCD displej 3,8", resp. barevný 4,2" LCD displej pro toto vozidlo v odlišné specifikaci výbavy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze