Nový Renault Clio dostal novou digitální přístrojovku. Dorazí také jako hybrid

aktualizováno o nové fotografie
Nový Renault Clio dostal novou digitální přístrojovku. Dorazí také jako hybrid
  • Hybridní pohon zajistí technologie E-Tech
  • Poprvé nabízí digitální displej místo klasických analogových přístrojů

Nové Clio je modernější i atletičtější a opírá se o DNA, slavící úspěch již téměř 30 let. Je sestaveno podle dvojího principu Evoluce & Revoluce. Design exteriéru je zralejší, zatímco design interiéru je navržen zcela nově. Se svými výraznějšími liniemi a výraznější maskou je nové Clio dynamičtější a modernější. Přitom zůstává na první pohled identifikovatelné navzdory použití nových dílů. Zcela nově pojatá kabina se inspiruje vyššími segmenty, a to jak vnímanou kvalitou, tak i dostupnými technologiemi. Ty oslovují všechny a usnadňují každodenní život.

V rámci skupiny Renault je nové Clio klíčovým modelem strategického plánu Drive the Future. Tento program automobilka představila na podzim 2017 a opírá se o 3 pilíře:

  1. Elektrifikace: do roku 2022 nabídne skupina ve svém sortimentu 12 elektrifikovaných modelů. Clio bude prvním z nich s hybridním pohonem E-Tech, tedy technologií vyvinutou skupinou Renault
  2. Konektivita: ke stejnému datu bude v nabídce na klíčových trzích skupiny 100 % připojených vozů. Nové Clio dokonale ilustruje tento směr svým novým připojeným multimediálním systémem vyvinutým Alliancí.
  3. Autonomie: do roku 2022 bude skupina Renault prodávat 15 modelů vybavených technologií autonomního řízení. Nové Clio bude průkopníkem, v segmentu vozů pro městský provoz zpřístupní asistenci v provozu vedoucí k autonomnímu řízení.

Nové Clio poprvé nabízí digitální displej místo klasických analogových přístrojů palubní desky. Tento TFT displej existuje ve verzích 7 a 10 palců a umožňuje personalizaci zobrazení velmi intuitivním způsobem. Verze 10 palců umožní zobrazit mapu navigace GPS. Nové Clio se svými dvěma obrazovkami 9,3 a 10 palců nabízí největší displeje ve své kategorii. Zcela nově pojaté palubní desce nového Renault Clio byla věnována mimořádná pozornost v oblasti kvality. Její zvlněný tvar podporuje vnímání kokpitu a pocit šířky je zvýrazněný horizontálním designem středových a bočních výdechů ventilace. Zvláštní péče byla věnována ergonomii klavírových tlačítek a ovladačů klimatizace ve spodní části centrálního displeje s přímým přístupem k vybraným funkcím.

Klíčovým prvkem Smart Cockpit je multimediální obrazovka o úhlopříčce až 9,3 palců. Tento svislý vertikální tablet je inspirovaný modelem Espace a opticky zvětšuje přístrojovou desku, činí kabinu velice moderní a zlepšuje čitelnost displeje. Je natočený k řidiči a svým novým připojeným multimediálním systémem EASY LINK nabízí celý souhrn multimediálních a navigačních služeb. Každý si může interiér nového Renaultu Clio přizpůsobit díky personalizačním paketům, které zahrnují kromě jiného dekorace středové konzole, středového pásu palubní desky, specifické dveřní panely nebo volant. Je nabízeno více než 8 prostředí interiéru, která jsou doplněna o inovativní nabídku personalizace, která barevně oživuje linii výdechů ventilace po celé délce palubní desky a vytváří jedinečné prostředí interiéru. K dispozici je rovněž ambientní osvětlení v 8 barvách.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze