Polestar 3 se naučil praktickou funkci Plug & Charge

Polestar 3 se naučil praktickou funkci Plug & Charge
Fotografie: Polestar
  • Plug & Charge výrazně usnadňuje proces nabíjení
  • V příštím roce bude funkce dostupná i pro další vozy značky

Polestar, jenž sídlí ve švédském Göteborgu, oznámil, že se SUV Polestar 3 naučilo oblíbenou funkci Plug & Charge pro snadnější nabíjení.

V praxi to znamená, že stačí Polestar 3 pouze připojit k nabíječce a autorizace plus účtování následně proběhne automaticky. Podobně, jako to od počátku znají uživatelé Tesel při nabíjení na Superchargerech, takže se už řidič nemusí zdržovat s autorizací pomocí čipů nebo čtení QR kódů mobilem. Služba Plug & Charge je přitom k dispozici například v síti Plugsurfing i u dalších poskytovatelů nabíjení.


Lutz Stiegler, technický ředitel společnosti Polestar, k novince řekl: „Díky službě Plug & Charge nabízíme řidičům vozu Polestar 3 prémiovou službu, která jim maximálně usnadní nabíjení jejich vozu na cestách. Tato pokročilá technologie skutečně změní každodenní život zákazníků a my jsme nadšeni, že ji můžeme přinést nejprve pro Polestar 3 a brzy poté i pro další modely naší řady.

Řidiči Polestaru 3 musí funkci aktivovat v nastavení nabíjení vozidla a poté jej připojit k aplikaci Polestar Charge App (případně k jinému poskytovateli služeb e-mobility). V aplikaci Polestar Charge přitom získají přístup k více než 800 tisícům veřejných dobíjecím místům po celé Evropě a také možnost aktivovat předplatné se zvýhodněnými sazbami na vybraných dobíjecích místech.

Funkce Plug & Charge je aktuálně k dispozici pouze pro Polestar 3, ovšem další vozy Polestar by se ji měly naučit během příštího roku. Připomeňme, že Plug & Charge už delší dobu nabízí například Ioniq 6, vozy Kia, BMW či Škoda Auto.

Technické parametry Polestar 3 Long Range Single motor

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 900 × 2 120 × 1 614 mm, 2 500 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon220 kW, 299 koní, točivý moment: 490 Nm
Baterie111 kWh (107 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 650 km
Cena od
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze