Polestar rozjíždí výrobu v USA, aby se vyhnul vysokým clům

Polestar rozjíždí výrobu v USA, aby se vyhnul vysokým clům
Fotografie: Polestar
  • Prvním vozem Polestar vyráběným na dvou kontinentech se stane model 3
  • Z továrny v Jižní Karolíně se bude dodávat zákazníkům v USA a Evropě

Švédská firma se sídlem v Göteborgu oznámila, že v Jižní Karolíně v USA byla právě zahájena výroba SUV Polestar 3, jež se stane vůbec prvním Polestarem vyráběným na dvou kontinentech.

Továrna v Jižní Karolíně bude vyrábět vozy určené pro zákazníky v USA a Evropě, doplní tak stávající výrobu v čínském Chengdu. Thomas Ingenlath, generální ředitel společnosti Polestar, k tomu řekl: „Výroba Polestaru 3 v USA je pro nás zásadním krokem. Nyní nabízíme zákazníkům v Americe elektrické SUV, které se vyrábí v Americe. Export Polestaru 3 vyrobeného v Jižní Karolíně do Evropy posílí naše podnikání. Polestar 3 získal skvělé recenze od globálních automobilových médií a těší se silnému zájmu zákazníků o testovací jízdy. Pevně ​​věřím, že je nejlépe vypadajícím a nejlépe jezdícím SUV na současném trhu.


Jak dodává agentura Reuters, Polestar se tímto krokem vyhne velkým clům, která nedávno uvalily USA (stejně jako Evropa) na automobily vyrobené v Číně. To podnítilo k výstavbě nových továren i další firmy, jako je například BYD či MG, u nějž se dokonce spekuluje o výrobě v ČR.

Polestar 3

Polestar, jehož vlastní čínské Geely, hodlá výrobu v následujících letech ještě více diverzifikovat – například tím, že Polestar 4 bude od poloviny roku 2025 vyrábět v Jižní Koreji.

Technické parametry Polestar 3 Long Range Single motor

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 900 × 2 120 × 1 614 mm, 2 500 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon220 kW, 299 koní, točivý moment: 490 Nm
Baterie111 kWh (107 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 650 km
Cena od
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze