Polestar 3 přidává verzi s dojezdem až 650 km

1
Polestar 3 přidává verzi s dojezdem až 650 km
Fotografie: Polestar
  • Jde o verzi Long range Single motor a Polestar si za ni řekne přibližně o dva miliony korun
  • Její výkon dosahuje 220 kW, z nuly na stovku zrychlí za 7,8 sekundy

Firma se sídlem ve švédském Göteborgu formou tiskové zprávy oznámila rozšíření modelové řady Polestar 3 o další variantu, konkrétně Long range Single motor s dojezdem až 650 km podle WLTP. Za tuto verzi si přitom švédská značka spadající pod Volvo účtuje 79 890 eur (cca 2 miliony korun) s tím, že vůz je již možné dnes objednávat v Evropě, později se dostane i do Severní Ameriky a Austrálie.


Thomas Ingenlath, generální ředitel společnosti Polestar, k uvedení nové verze řekl: „S modelem Polestar 3 Long range Single motor nabízíme zákazníkům nový vstupní bod pro naše vlajkové elektrické SUV. Konfigurace s pohonem zadních kol zapadá do naší jízdní dynamiky zaměřené na výkon, díky níž vůz vyniká v sektoru luxusních SUV.

Dozvěděli jsme se také, že se tato verze bude vyrábět v Číně a USA, využije přitom stejnou sadu akumulátorů o kapacitě 111 kWh jako verze Dual Motor. S tím také souvisí, že nabídne nabíjení o identickém výkonu 250 kW, takže na rychlonabíjecích stanicích můžete doplnit energii z 10 na 80 % kapacity akumulátoru během pouhých 30 minut.

První dojmy: Polestar, Thorovo elektrické kladivo

V případě Long range Single motor je poháněna pouze zadní náprava a výkon činí 220 kW, točivý moment pak 490 Nm. Polestar 3 Long range Single motor díky tomu umí zrychlit z 0 na 100 km/h za 7,8 sekundy. Švédové nešetřili ani na brzdách, proto i verze Polestar 3 Long range Single motor využívá stejný brzdový systém Brembo jako ostatní vozy řady Polestar 3.

I Polestar 3 Long range Single motor si lze přizpůsobit, a to prostřednictvím výběru ze 6 laků, 5 typů interiéru a 4 různých variant kol, včetně nových 21palcových kol z lehké slitiny, která jsou k dispozici jako součást nového paketu Pro Pack. Stejně jako u ostatních vozů modelové řady MY25 je i zde k dispozici příplatkový paket Pilot Pack s technologií LiDAR od společnosti Luminar. Zajímavé je i to, že nová verze přichází ve stejný čas, jako byly zákazníkům dodány vůbec první vozy Polestar 3, jak se lze dočíst na oficiálních stránkách Polestaru.

Technické parametry Polestar 3 Long Range Single motor

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 900 × 2 120 × 1 614 mm, 2 500 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon220 kW, 299 koní, točivý moment: 490 Nm
Baterie111 kWh (107 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 650 km
Cena od
Diskuze ke článku
Dini Dini
Dini Dini
A nejsou dva miliony málo? Jako chápu že s medianem průměrné mzdy někde okolo 1400€ se tu nehovoří o českém trhu, ale i tak...proč by si měl průměrný Evropan kupovat takový auto za 80k?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze