Ioniq 6 podporuje funkci Plug & Charge

Ioniq 6 podporuje funkci Plug & Charge
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Plug & Charge přináší úsporu času
  • Nastavení funkce se provádí v Charge myHyundai
  • Plug & Charge zatím nabízí pouze Ionity a Arval Pulse

Hyundai Ioniq 6 je jako první elektromobil značky Hyundai kompatibilní s funkcí Plug & Charge. V kombinaci se službou Charge myHyundai není nutné provádět ověření pomocí aplikace nebo nabíjecí karty. Aktivace služby se provádí v uživatelském účtu Charge myHyundai, kde je nutné tuto funkci nastavit a pak zajet k nabíjecí stanici, která tuto službu podporuje, aby se při prvním připojení potvrdila smlouva.

Jakmile dojde k uzavření smlouvy o užívání funkce, stačí už jen při dalším nabíjení připojit elektromobil nabíjecím kabelem ke stanici a automaticky se rozběhne nabíjení. K autorizaci dojde prostřednictvím integrované komunikace v kabelu nabíjecí stanice. Řidičům se takto zjednoduší celý proces nabíjení. Jedinou podmínkou je, aby byla funkce Plug & Share podporována také ze strany provozovatele nabíjecí stanice. V Evropě je to zatím Ionity a Aral Pulse. Jistě brzy přibydou i další poskytovatelé služby.

Zabezpečení při ověření je na prvním místě

Zákazníci se nemusí bát, že by byla narušena jejich bezpečnost či by mohlo dojít jakkoli k porušení jejich práv. Komunikace mezi elektromobilem a nabíjecí stanicí je v souladu s normou ISO 15118 definující vysoce zabezpečenou a šifrovanou komunikaci. Veškerý dohled nad tím, aby potvrzení o uzavřené smlouvě či komunikace mezi elektromobilem a nabíjecí infrastrukturou probíhala tak, jak má, zaručuje společnost Hubject, jež je provozovatelem služby Plug & Charge pro automobilku Hyundai.

Zákazníci mohou díky aplikaci Charge myHyundai najít bez problému nabíjecí stanici na celém starém kontinentu. Nedávno se počet nabíjecích míst zavedený v této službě přehoupl přes půl milionu ve 30 zemích Evropy. Ke každé nabíjecí stanici jsou zde uvedené informace. Veškeré náklady za nabíjení se pak díky Charge myHyundai konsolidují do jedné měsíční faktury.

Technické parametry Hyundai Ioniq 6 Power 77,4 kWh 4×2

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 855 × 1 880 × 1 495 mm, 2 120 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon168 kW, 229 koní, točivý moment: 350 Nm
Baterie77,4 kWh (74 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 233 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 15,1 kWh / 100 km, dojezd: 614 km
Cena od1 339 990 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze