Podívejte se, jak bude vypadat „Semi Factory“ na výrobu e-náklaďáků Tesla

Podívejte se, jak bude vypadat „Semi Factory“ na výrobu e-náklaďáků Tesla
Fotografie: Tesla
  • Továrna vyroste v Nevadě, kde již stojí Gigafactory
  • Vyrábět má až 50 tisíc Tesel Semi ročně

Dan Priestley, vedoucí programu Tesla Semi, se na sociální síti X, jak můžete vidět v příspěvku níže, podělil o render připravované továrny na výrobu elektrických nákladních vozů Tesla Semi, která má vyrůst vedle továrny Gigafactory Texas v Nevadě.


Tesla Semi přitom debutovala už před 7 lety s tím, že na trh měla oficiálně vstoupit v roce 2020. Jak je ale u Tesly (a Elona Muska) zvykem, přišlo několik odkladů a jak upřesňuje electrek.co, začala se oficiálně vyrábět až koncem roku 2022. Loni jsme už mohli alespoň vidět elektrický nákladní vůz Tesla několikrát v akci – například, jak lehce předjíždí do kopce dieselový náklaďák, o zkušenosti z provozu se pak podělila také Pepsi.

Že se Semi bude vyrábět v Nevadě, jsme se dozvěděli loni, ale od té doby nepřišly téměř žádné větší novinky. Nicméně začátkem roku začaly v místě továrny stavební práce a podle aktuálních fotek zveřejněných Danem Priestleym, vedoucím programu Tesla Semi, se zdá že Tesla zahájila práce na základech.

Cílem příspěvku výše však není pouze ilustrovat pokrok ve stavebních pracích, ale také ukázat, jak má továrna vypadat, až bude hotová, viz render. Kalifornská firma je přitom celkově na informace o připravované „Semi Factory“ skoupá, ovšem z dřívějška víme, že má v plánu v ní vyrábět až 50 tisíc Tesel Semi ročně.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze