Tesla Semi bude dostupná celosvětově, říká Elon Musk

1
Tesla Semi bude dostupná celosvětově, říká Elon Musk
Fotografie: Tesla
  • O elektrickém náklaďáku Tesla je v poslední době slyšet relativně často
  • Už od příštího roku chce Tesla vyrábět na 50 tisíc Semi ročně

Jak můžete vidět v příspěvku ze sociální sítě X níže, Elon Musk, jenž platformu mimochodem vlastní, oznámil, že elektrický nákladní vůz Tesla Semi bude k dispozici po celém světě. O Semi je přitom v poslední době vcelku často slyšet. Tesla ji například nedávno přivezla do Hannoveru na veletrh IAA 2024 a také jsme se dozvěděli, že ji testovalo DHL.


Aktuálně pak byla Tesla na návštěvě ve svém budoucím domově v berlínské továrně Gigafactory. Kromě toho Tesla plánuje velkosériově vyrábět Teslu i v Nevadě a celkově už příští rok vyrábět na 50 tisíc Semi ročně.

Elektrický tahač návěsů Tesla Semi na vlastní oči a ruce

Není však zcela jasné, co celosvětovou dostupností Elon Musk myslel, protože, jak dodává electrek.co, vozidla Tesla současně nejsou skutečně dostupná po celém světě, takže tím pravděpodobně myslel místa, kde v současné době Tesla působí.

Tesla Semi přitom debutovala už před 7 lety s tím, že na trh měla oficiálně vstoupit v roce 2020. Jak je ale u Tesly (a Elona Muska) zvykem, přišlo několik odkladů a začala se oficiálně vyrábět až koncem roku 2022. Elektrický nákladní vůz Tesla jsme tak už několikrát viděli v akci – například, jak lehce předjíždí do kopce dieselový náklaďák, o zkušenosti z provozu se pak podělila také Pepsi.

Diskuze ke článku
Josef L
Josef L
To je fakt hnusný auto, když to člověk porovná s klasickým americkým tahačem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze