Ovládejte svůj vůz mobilem. Na trh přichází řešení Xmarton

Ovládejte svůj vůz mobilem. Na trh přichází řešení Xmarton
  • Díky Xmartonu nejste limitování stářím vašeho vozu
  • Používat auto můžete pouze s chytrým telefon v kapse
  • Aplikace je k dispozici pro iOS, Android i webový prohlížeč
  • Cena za instalaci a tříměsíční provoz činí 9 900 Kč včetně DPH

Zlaté české ručičky opět dostály své pověsti a na trh díky nim přichází konkurence Chytrého Auta od T-Mobilu. Má podobu zajímavého řešení zvaného Xmarton. Jde jak o název samotného produktu, tak název společnosti. Ani jedno by neexistovalo, nebýt nápadu, jenž se zrodil na podzim roku 2015…

Postupem času se podařilo získat i investora, kterým je nejmenovaná slovenská společnost blízká automobilovému průmyslu. Xmarton je homologovaná výkonná jednotka určená pro univerzální propojení vozů a chytrého telefonu.

„Ovládání elektrických okének, zámků dveří a kufru, spouštění varovných blinkrů pro snadné nalezení auta, bezklíčkové sdílení či bezpečná imobilizace vozu prostřednictvím mobilního telefonu. To vše bylo naším snem a vizí již od roku 2015,“ uvádí Miloš Herman, generální ředitel společnosti Xmarton, a dodává: „Po více než dvouletém úsilí dnes stojíme před zákazníky s hotovým produktem, který posune ovládání jejich vozu o několik úrovní dál a usnadní jim tak každodenní život. S uvedením Xmartonu na český a slovenský trh však naše úsilí rozhodně nekončí. Našim zákazníkům budeme v budoucnu pravidelně nabízet další nové funkce a modernizovat tak zaběhlé zvyklosti v používání automobilů.“

Pro přenos dat mezi jednotkou a mobilním telefonem jsou využívány mobilní sítě všech operátorů. Pokud jste v blízkosti vozidla, pak komunikace probíhá skrz Bluetooth, díky čemuž je reakce na váš požadavek provedený skrz displej telefonu opravdu pohotový. „Využíváme silné šifrovací techniky, např. výměna asymetrických klíčů probíhá dle PKCS standardů pro síťovou komunikaci i bezdrátové spojení. Úroveň tohoto zabezpečení je takřka neprolomitelná,“ dodává technologický ředitel Jan Pešek.

Xmarton webové rozhraní Xmarton webové rozhraní Xmarton webové rozhraní Xmarton webové rozhraní

Co vše můžu skrz aplikaci ovládat?

Prostřednictvím aplikace můžete automobil odemknout, zamknout, zkontrolovat zda máte zavřené všechny dveře či kufr a podobné. Samozřejmě můžete i zjistit stav vašich pohonných hmot, informace o dojezdu, kapacitě vaši baterie a tak podobně.

Skrz produkt Xmarton můžete automobil také odemykat, aniž byste měli u sebe klíčky od automobilu. Prostě přijdete k autu a automobil otevřete. Nemusíte telefon přikládat ke klice jako u určitých automobilek.

Velká výhoda je, že automobil si můžete s vaším kolegou vyměnit, aniž byste si fyzicky předali klíče, či on měl k dispozici druhý pár. Ne, za vším hledejte telefon a službu Xmarton.

Do jakých vozidel si mohu Xmarton pořídit?

Jedna z velkých výhod oproti infotainmentům, na kterých pracují automobilky, je komplexnost. Tento produkt můžete dostat hned do automobilů hned několika značek. Je úplně jedno, zda máte automobil několik let starý. Služba nám byla demonstrována i na voze Citroën C4, který pocházel z roku 2009 a měl již téměř 200 tisíc kilometrů najeto. Momentálně si Xmarton můžete dát do několika modelů automobilky Škoda Auto, Volkswagen, Renault, Hyundai a Citroën. V budoucnu se repertoár bude stále rozšiřovat. Nejdříve se má seznam rozšířit o modely BMW a Audi, počítá se také s elektromobily a hybridy. Kompletní seznam vozidel najdete na stránkách výrobce.

Kolik to vše stojí?

Celý balíček včetně instalace a tří měsíců provozu zdarma vás vyjde na 9 900 Kč včetně DPH. Po třech měsících můžete zvolit jedno ze tří předplatných.

Po prvních 3 měsících Na 3 měsíce Na 6 měsíců Na 12 měsíců
Cena celkem 690 Kč 1190 Kč 1 990 Kč
Cena měsíčně 230 Kč 198 Kč 166 Kč
Cenová úspora 190 Kč 770 Kč

Podle společnosti Xmarton jde pouze o začátek a ukázku základních služeb, jaké lze skrz vzdálené ovládání automobilu provádět. Do budoucna se počítá i s možností vytopení či ochlazení a také automatické deaktivace systému start/stop. Aplikace je k dispozici jak pro systém iOS, konkrétně od verze 9.0, tak i pro Android, kde je podporována i verze s označením 4.2. Využít můžete i webového rozhraní.

Další informace:

  • Aplikace je v češtině, brzy má dorazit i anglická lokalizace.
  • Systém je homologován a neztrácíte tak záruku vašeho automobilu.
  • Montáž se provádí na 12 Xmartpointech. Počet míst se bude rozšiřovat.
  • V pracovní dny je k dispozici i telefonní linka pro podporu.

Podrobně se na celý systém zaměříme v důkladném testu, na který se u nás na fDrive.cz můžete těšit.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze