Testujeme Xmarton: spravovat vůz přes mobilní aplikaci nyní může kdokoliv

6
Testujeme Xmarton: spravovat vůz přes mobilní aplikaci nyní může kdokoliv
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, fDrive.cz
  • Technologii lze nainstalovat v podstatě do jakéhokoliv vozu
  • Využití najde ve firemní, ale i v soukromé sféře
  • Ptejte se, co vás zajímá

U moderních elektromobilů a obecně i vozidel střední až vyšší třídy je vcelku běžná možnost převzít nad nimi do jisté míry kontrolu na dálku – elegantně a snadno pomocí mobilní aplikace. Startování na dálku za účelem vyhřátí či vychlazení interiéru, zavření/otevření okének, případně možnost zkontrolovat polohu vozu a eventuálně i dojezd, však nemusí být jen výsadou vybraných značek a modelů, ale v podstatě jakéhokoliv automobilu, jak dosvědčují stránky společnosti Xmarton.

Xmarton mobilní aplikace
Mobilní aplikace je dostupná v Obchodu Play, AppStore, ale také v AppGallery společnosti Huawei

Technologie Xmarton, která využívá speciální jednotku nainstalovanou do vozu, je oblíbeným řešením ve firemní i soukromé sféře. V současnosti testujeme verzi Exclusive, která umožňuje takové vychytávky, jako je zamknutí vozidla s nastartovaným motorem a zapnutou klimatizací, automatické vypnutí funkce „start-stop“ po rozjezdu vozidla či vzdálenou aktivaci klimatizace, respektive topení. Samozřejmostí je pak podpora přesného určení polohy vozidla a především možnost jej odemknout/zamknout skrze mobilní aplikaci s možností udělení „virtuálních klíčků“ komukoliv jen potřebujete. Službu testujeme v plug-in hybridním provedení Škody Superb a před tím, než publikujeme podrobný test, nám můžete klást veškeré vaše dotazy, na něž se pokusíme zodpovědět.

Diskuze ke článku
Martin Racman
Martin Racman
Dobrý den, trochu mi uniká smysl toho co zde popisujete? Co umí aplikace od čínské společnosti jiného a více než přímo dodaná aplikace od značky? Jediný rozdíl je ten, že poskytuji data čínské společnosti. Osobně bych se tímto nechlubil. Je to dost hloupý.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze