Osvěžení pro Volvo EX30? Úpravce Everlast si připravil několik optických balíčků

Osvěžení pro Volvo EX30? Úpravce Everlast si připravil několik optických balíčků
Fotografie: Everlast
  • Cena paketů pro Volvo EX30 činí v přepočtu 246 tisíc Kč
  • Úpravy se týkají výhradně vizuální stránky
  • Koupit lze i jednotlivé díly z celých sad

Firma Everlast si vzala do parády elektromobil Volvo EX30. Úpravce připravil několik balíčků, které se zaměřují na sportovnost i drsnější vzhled. Konkrétně se jedná o pakety Sport a Outland, oba mají zvýšit estetickou přitažlivost švédského elektromobilu. Paket Sport obsahuje dva samostatné designy kol ve velikosti 21". Kola z lehké slitiny se dodávají ve dvojitém 4paprskovém/8paprskovém provedení a bez ohledu na typ mají diamantové broušení.

Dále zde najdeme barevně odlišenou střechu a nárazníky, zatímco oba spoilery a kryty nábojů mají oranžové akcenty. O upraveném podvozku nebo technice se Everlast nezmiňuje, takže se jedná pouze o optické vylepšení. Drsnější úprava Outland má naopak robustnější vzhled a chce podpořit jízdu v hrubším terénu. Úpravce proto nasadil 19" litá kola s diamantovým brusem ve 4paprskovém konkávním designu. Následně kola obul do terénních pneumatik, čímž lehce přizvedl světlou výšku vozu. Instalované disky jsou navíc vizuálně sladěny nejen s matně černou grafikou na střeše, kapotě a zádi, ale také s jasně zelenými detaily na karoserii a krytech nábojů.

Vedení Everlast říká, že oba balíčky jsou již k dispozici na předobjednávku, na webových stránkách lze detailně vidět finální úpravy na konkrétním voze. Cena obou sad se pohybuje kolem 10 tisíc eur, což je v přepočtu 246 tisíc Kč. V případě potřeby ale lze zakoupit i jednotlivé díly samostatně. Finální vzhled ale nebude tak okouzlující jako v případě kompletních sad.

Pokud se vám Volvo EX30 líbí, můžete pro něj hlasovat v naší anketě Elektromobil Roku 2023 v kategorii Střední elektromobil. Jaký názor máte na Volvo EX30 a tuningové pakety pro něj? Rádi si přečteme vaše komentáře.

Volvo EX30 – první dojmy

Technické parametry Volvo EX30 Single Motor

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 233 × 1 836 × 1 555 mm, 1 840 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon200 kW, 272 koní, točivý moment: 343 Nm
Baterie51 kWh (49 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 134 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 16,7 kWh / 100 km, dojezd: 320 km
Cena od869 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze