Nový Peugeot Partner Tepee Electric je tu. Co nabídne?

1
Nový Peugeot Partner Tepee Electric je tu. Co nabídne?
  • Dojezd dle NEDC až 170 kilometrů, reálně tedy okolo kilometrů 100
  • Kapacitu baterie 22,5 kWh a výkon 67 koní
  • V neposlední řadě rychlonabíjení standardem CHAdeMO

Pro jednoho je Nissan e-NV200 moc velký, a tak podobně jako Ministerstvo obrany sáhne po Partneru Electric. A ten právě přichází na trh v lepší formě. Jelikož v segmentu elektrických dodávek na trhu nepanuje zrovna velká konkurence, jde o velmi dobrou zprávu.

O víkendu vezmete svojí pětičlennou rodinu a odvezete ji na výlet, kdežto v týdnu tři sedačky z druhé řady necháte v garáži a naložíte pracovní výbavu. Na výletě vám bude k dispozici 1 350 litrů pro vaše zavazadla. V týdnu se pak můžete rozšoupnout, a to až s 3 tisíci litry. A pokud by vám to bylo málo, pak můžete využít celkem 78 litrů, které najdete v různých odkládacích boxech. To vše novinka umožní.

Stejně jako Nissan e-NV200, ani Partner Tepee Electric není žádný hlupák. Jde s dobou a nabídne tak vzdálené vytopení v určitý čas, kontrolu stavu baterie a zjištění průběhu nabití skrz chytrý telefon, tablet nebo počítač. Již v základu najdete tempomat, detekci huštění pneumatik, ESP s funkcí Hill Assist, manuální klimatizaci, rádio a dvoje posuvné dveře.

Parkovací kamera je za příplatek, stejně jako parkovací asistent nebo navigace. Infotainment se zobrazuje na 7palcovém dotykovém displeji. Pro propojení s mobilem můžete využívat MirrorScreen, MirrorLink nebo CarPlay.

A teď se dostáváme k tomu nejpodstatnějšímu – dojezdu a pohonu. O výkon se stará elektromotor o výkonu 67 koní a točivém momentu 200 Nm. Lithium-iontové baterie nabízejí kapacitu 22,5 kWh a jsou umístěny v podvozku. A dojezd? Dle NEDC ujede Partner až 170 kilometrů. Reálně tedy počítejte s dojezdem okolo 100 kilometrů. Potěší záruka na osm let nebo 100 000 ujetých kilometrů podle toho, co nastane dříve.

K rychlonabíjení Partner používá standard CHAdeMO, který baterii nabije do 80procentní kapacity za 30 minut. V závislosti na elektrickém proudu auto z domácí zásuvky nabijete zhruba za 8 a půl hodiny (14 A), respektive za 12 (10 A) či 15 hodin (8 A). Zajímavostí je, že zdířku rychlonabíjecího standardu najdete na levém zadním blatníku a naopak zdířku pro pomalé nabíjení na pravém předním.

Zdroje: cz-media.peugeot.com

Diskuze ke článku
Peppa
Výborná nabídka, ale kdyby přišla předloni. Teď je takový dojezd celkem nezajímavý.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze