V elektromobilech už budou jezdit i zaměstnanci Ministerstva obrany

V elektromobilech už budou jezdit i zaměstnanci Ministerstva obrany
  • Jde o zápůjčku dvou elektromobilů v rámci projektu Elektromobilita ČEZ
  • Konkrétně jde o modely Nissan e-NV200 a Peugeot Partner Electric

Vozový park elektromobilů v České republice se opět rozroste. Zaslouží se o to Ministerstvo obrany, které do své flotily přivítá Nissan e-NV200 a Peugeot Partner Electric. Ministerstvu obrany byly oba vozy zapůjčeny k testování v rámci projektu Elektromobilita ČEZ. Jde o zápůjčku na čtyři měsíce, která má přinést podporu a rozvoj elektrického způsobu dopravy.

ČEZ elektromobil

„Resort obrany do budoucna počítá s rozšířením svého vozového parku o vozidla na alternativní pohon. Jejich využití vidím jako reálnou a ekonomicky zajímavou variantu. Jsem rád, že naši specialisté budou moci otestovat jízdní vlastnosti hned dvou typů elektromobilů a vyzkoušet je v různých klimatických podmínkách roku,“ chválil si spolupráci s ČEZem ministr obrany Martin Stropnický.

„Velice si vážíme toho, že Ministerstvo obrany se stává partnerem projektu Elektromobilita ČEZ, a při propagaci využívání elektrických vozů se tak stane příkladem dalším subjektům z oblasti státní správy. My jako provozovatel největší sítě dobíjecích stanic můžeme na oplátku slíbit, že letos výrazně pokročíme ve výstavbě nové dobíjecí infrastruktury umožňující plynulejší pohyb i mezi největšími městy,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel společnosti ČEZ Daniel Beneš.

Mezi partnery projektu Elektromobilita ČEZ už je například Úřad vlády, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo životního prostředí, Ministerstvo zemědělství i Ministerstvo práce a sociálních věci. A samozřejmě Ministerstvo dopravy.

Momentálně je v ČR registrováno více jak tisíc elektromobilů. Studie Roland Berger předpokládá, že v roce 2020 se v ČR ročně prodá až sedm tisíc elektromobilů.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze