Nové fotky Tesly Model Y odhalují tajný prostor a sklápění sedaček

Nové fotky Tesly Model Y odhalují tajný prostor a sklápění sedaček
Fotografie: Tesla
  • Pod zavazadlovým prostorem má Tesla Model Y „tajný“ prostor
  • Zadní sedačky po sklopení vytvoří rovnou plochu
  • Interiér není zdaleka jako v Modelu X, ale je prostorný

V posledních dnech je pozornost lidí, kteří se zajímají o elektromobily, upřena na Teslu Model Y a Electrek přináší další fotografie. Na nich je vidět zejména poměrně velký „tajný“ prostor pod zavazadlovým prostorem a sklápění zadních sedaček.

Tesla Model Y jako větší a praktičtější Model 3

Když Tesla představila Model Y, kritici říkali, že je to vlastně jen prostornější Model 3. Ale právě to by si spousta lidí přála. Oproti malému vstupu do kufru u Modelu 3 má Model Y velký otvor ve stylu liftbacků, což je obrovská výhoda. Díky Ericu Weaverovi, držiteli rezervace na Model Y, který si mohl prohlédnout auto čekající na dodání, si právě řešení kufru můžeme prohlédnout blíže.

Fotografie Erica Weawera

Je vidět sklopená druhá řada sedaček, která vytvoří rovnou plochu spolu s podlahou kufru. Stejně jako na předchozích fotkách kufru, které jsme přinesli v jiném článku o Modelu Y, to vypadá, že jsou dělené nezvykle na tři části a bude je možné sklápět v poměru cca 40:20:40.

Pětimístný Model Y má spoustu místa i pod podlahou kufru

Evidentně jde o pětimístnou verzi, ostatně sedmimístná s třetí řadou sedaček má přijít později. A na fotografiích vidíme, že v této pětimístné variantě bude pod zavazadlovým prostorem i poměrně objemný „tajný“ prostor. Z fotografií to dokonce vypadá, že tyto prostory po kufrem jsou dva, vzadu hlubší a pod přední částí kufru ještě jeden mělčí. Povinná výbava a kabely tak mohou být umístěny tam, zatímco zavazadlový prostor i přední „frunk“ zůstanou čisté.

Eric Weaver měl i možnost sedět uvnitř. „Všichni říkají, že to vypadá jako Model X, ale to si úplně nemyslím“, začíná hodnocení. „X je pocitově mnohem větší. Je to ale vpředu velmi prostorné a vzadu podobné jako Model 3, ovšem s větším prostorem pro nohy a lepší výškou sedáku. Je to perfektní, už chci to moje“, uzavírá hodnocení.

Tesla již začala potvrzovat dodávky od 15. března, ale některé neoficiální informace ukazují, že by první předání mohla proběhnout už dříve.

Tesla Model Y je tu. Dojede až 480 km na jedno nabití

Technické parametry Tesla Model Y Long Range Dual Motor

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 750 × 1 921 × 1 624 mm, 2 003 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon324 kW, 441 koní, točivý moment: 493 Nm
Baterie78,1 kWh (75 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 16,9 kWh / 100 km, dojezd: 542 km
Cena od1 284 900 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze