Tesla Model Y má velký kufr a zajímavě dělené sedačky

7
Tesla Model Y má velký kufr a zajímavě dělené sedačky
  • Tesla Model Y má velký zavazadlový prostor
  • Dělení druhé řady sedaček je netradiční

Na internet unikla fotografie zavazadlového prostoru elektromobilu Tesla Model Y a X Auto World se zaměřil na jeho velikost. Snímky ukazují, že kompaktní elektrické SUV nabídne novopečeným majitelům, kteří si budou moci své , opravdu velkorysý zavazadlový prostor.

Zavazadlový prostor Tesla Model Y
Zavazadlový prostor vozu Tesla Model Y

Tesla podle X Auto World od začátku avizovala u Modelu Y prostor pro zavazadla až 66 krychlových stop, což odpovídá přibližně 1 870 litrům. To je více než čtyřnásobek objemu zavazadlového prostoru Tesly Model 3. Je ale jasné, že v případě Modelu Y jde o objem po sklopení zadní řady sedaček a možná i včetně předního kufru.

Tesla Model Y má navíc pětidveřovou karoserii, takže velký vstup do kufru je také výhoda proti sedanu Model 3, který má poměrně malé víko kufru. Fotografie byla zesvětlena kvůli detailům a zajímavé je, že zde není vidět třetí sada sedadel. Buď jsou tedy sklopená, nebo jimi tento prototyp není vybavený.

Při detailnějším pohledu vidíme také to, že druhá řada sedadel má zvláštní dělení. Zatímco je běžné dělení 60/40, případně 50/50, Tesla Model Y má pravděpodobně dvakrát dělenou druhou řadu sedaček a vypadá to na poměr 40/20/40. Každopádně, při plném sklopení celé řady by měl vzniknout velký prostor, který umožní i přenocování – stejně jako v Modelu X.

Tesla Model Y je tu. Dojede až 480 km na jedno nabití

Diskuze ke článku
Tom256
Sice je sedan 3 mnohem hezčí "placaté" auto, ale Y je zase podstatně praktičtější. Jsem zvědav na poměr prodejů, ale odhaduji 2/3 model Y a 1/3 model 3 až naběhne výroba. Pro Teslu je to jednoznačně plus, protože model Y je o cca 10% dražší, přičemž výrobně bude dražší jen nepatrně.
Petr
Ano, když se podíváte do tesla Y konfigurátoru, tak 7 místná verze bude dostupná v 2021
mARTINX
Jsem zvědav jestli model Y zkanibalizuje model , stejně jako to udělal model modelu S.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze