Nissan Qashqai nabídne chytřejší infotainment

Nissan Qashqai nabídne chytřejší infotainment
  • V Evropě nejprodávanější crossover Nissan Qashqai je nyní dostupný s novým systémem NissanConnect
  • Ten vylepšuje zážitek z jízdy díky rozpoznávání hlasu, možnosti přizpůsobení domovské obrazovky, jednořádkovému vyhledávání a funkci Find My Car
  • Aplikace Apple CarPlay a Android Auto jsou podporovány standardně od úrovně Acenta výše
  • Aktualizace map a softwaru lze stáhnout přes Wi-Fi nebo mobilní datové sítě

Crossover Nissan Qashqai je nyní dostupný se zcela novým informačním a zábavním systémem s výrazně posílenými funkcemi. Nový NissanConnect prošel modernizací. Systém má být intuitivnější, podporovat Apple CarPlay i Android Auto a usnadnit aktualizaci mapových podkladů.

Uživatelé si mohou do chytrých telefonů stáhnout zcela novou aplikaci s názvem Door to Door Navigation. Ta přichází s vylepšenými funkcemi, jako je například plánování cesty v telefonu před odchodem z domova nebo z kanceláře. Když je cesta naplánována, lze trasu přímo odeslat do vozidla a navigace se spustí, jakmile řidič usedne za volant. Systém Nový NissanConnect zahrnuje rovněž aplikaci TomTom Premium Traffic, která poskytuje velmi přesné údaje o dopravě v reálném čase a tím zajišťuje optimální navigaci s ohledem na dobu strávenou na cestě.

Systém NissanConnect se ovládá prostřednictvím komunikační jednotky se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou integrované doprostřed palubní desky. Jednotka má stejnou velikost jako předtím, avšak nyní s menším počtem fyzických tlačítek a novou funkcí vícedotykového ovládání. Mezi nové funkce systému patří…

  • Jednořádkové vyhledávání: Tato nová funkce navigačního systému urychluje a zjednodušuje vyhledání určitého místa.
  • Přizpůsobení: Úvodní stránka je díky funkci přetažení plně přizpůsobitelná, takže na běžné úkony si uživatelé mohou nastavit vlastní zkratky.
  • Rozpoznávání hlasu: Hlasovým příkazem, který je dostupný prostřednictvím inovovaných tlačítek na volantu, je nyní možné uskutečňovat telefonické hovory, nechat si nahlas přečíst zprávy nebo ovládat hudbu.
  • Apple CarPlay a Android Auto: Systém obě aplikace podporuje standardně u úrovní výbavy Acenta, N-Connecta, Tekna a Tekna+ vozu Nissan Qashqai
  • 3D mapy: Standard pro lepší přehlednost a dále vícedotykové ovládání pro přibližování a oddalování, které umožňuje podrobnější zobrazení nebo naopak širší pohled.
  • Find My Car: Uživatel si může nahrát místo zaparkování vozidla. Stačí, když přepne navigaci zpět do telefonu a pěšky dojde do svého konečného cíle.
  • Aplikace Door to Door Navigation: Zákazník si může tuto aplikaci stáhnout v obchodu Apple Store nebo Google Play a získá přístup ke všem funkcím systému Nový NissanConnect.
  • Aktualizace softwaru a map prostřednictvím mobilní sítě: Zákazníci si mohou stáhnout aktualizace v rámci datového balíčku či přes síť Wi-Fi.

Přepracován byl také displej mezi dvěma kruhovými ukazateli přímo před řidičem. Nyní zobrazuje další informace při přijímání telefonických hovorů nebo zpráv SMS. Zobrazují se na něm rovněž podrobné navigační pokyny.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze