Netradiční Audi S1 driftuje v písku. Jde mu to jako po másle

2
Netradiční Audi S1 driftuje v písku. Jde mu to jako po másle
  • Místo kol dostalo Audi S1 obutí v podobě pásů
  • Pod kapotou je 2litrový čtyřválec s výkonem 231 koní
  • V minulosti podobný koncept ukázal Nissan

Dneska zabrousíme i do segmentu, kterému se až tak často nevěnujeme. Tím jsou klasická spalovací auta. Zaujalo nás video, které se objevilo kde jinde než na YouTube. Je na něm k vidění modré Audi S1, ale ne jen tak ledajaké.

Této sportovní A1čce totiž zcela chybí kola. Možná z toho vlivem znalosti místních podmínek získáte dojem, že šlo jen o nějaký rychlý pit stop na silnici, kde ji někdo místo kol posadil na špalky, ale kdepak – ten, kdo kola sundával, moc dobře věděl, co dělá. Ke slovu totiž přišla čtveřice pásů, a tak není divu, že se po pláži, kde je video natočené, Audi S1 prohání jako nic. Dokonce došlo i na krátký průjezd vodou.

Audi S1 vsází na dvoulitrový čtyřválec TFSI s výkonem 231 koní a na pohon všech kol. Točivý moment má hodnotu 370 Nm a je dostupný od 1 600 až 3 000 otáček za minutu. No, posuďte sami, jak dobře to této netradiční Audi S1 s pásy zabořenými v písku šlo.

V minulosti se rozhodl místo kol nasadit pásy i jeden model od automobilky Nissan. I nás by zajímalo, jak se s takovým obutím jezdí, a je jedno, zda na pláži či někde v horách.

Zdroj: youtube.com

Diskuze ke článku
Filiop
Nejak tam nevidim ty drifty...
peter
Autor článku asi neví, co je to drift, tzn., že autor článku je idiot...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze