„Nejlepší rozhodnutí v životě,“ hodnotí účast ve Formuli E stovkař da Costa

„Nejlepší rozhodnutí v životě,“ hodnotí účast ve Formuli E stovkař da Costa
Fotografie: Porsche
  • Únorová účast v ePrix Hajdarábádu vynesla Antónia Félixe da Costu mezi stovkaře v počtu odjetých závodů
  • Během kariéry pilota Formule E už si připsal 8 vítězství i titul mistra světa
  • Své rozhodnutí závodit v prostředí elektrických formulí zpětně hodnotí jako „nejlepší v životě“

V indickém Hajdarábádu překonal António Félix da Costa další kariérní metu, když nastoupil ke 100. závodu ve Formuli E. V rozhovoru pro oficiální stránky týmu Porsche se při té příležitosti rozpovídal o svém působení v šampionátu elektrických formulí a analyzoval i další možné směřování soutěže.

„V Malajsii bylo velké horko. Vyjel jsem nějaké body a celkově jsme zažili dobrý víkend. I když si vzpomínám, že jsem byl na konci hodně unavený,“ ohlíží se da Costa zpět za svým debutem z roku 2014. „V tom roce jsem závodil taky v DTM a některé závodní víkendy se kryly. Můj debut se proto uskutečnil až ve druhém závodě mistrovství světa a ne při celkové premiéře Formule E v Pekingu.

Nevysoký Portugalec na sebe prozradil, že jeho snem bylo dostat se do Formule 1. Ta představuje nejvyšší vrchol v kariéře všech mladých závodníků a nejinak tomu bylo u něho. V hlavě si pak po neúspěšných pokusech o proniknutí do královny motorsportu musel přenastavit hodnoty.

„Na spadnutí byla v té době příležitost stát se testovacím pilotem Red Bull Racing. Zpočátku mi myšlenka závodit v šampionátu plně elektrických formulí připadala bláznivá. A abych byl upřímný, nebyl jsem zrovna v nejlepším rozpoložení. Ale byla a stále je to vzrušující výzva dokázat na trati, že elektromobily nejsou nudné, ale rychlé a účinné. Během chvíle mi došlo, že elektrické formule čeká skvělá budoucnost. Dnes už mohu upřímně říci, že jít do Formule E bylo nejlepší sportovní rozhodnutí mého života,“ uvádí mistr světa z roku 2020.

Série má podle jeho názoru budoucnost zajištěnou. Usuzuje podle toho, jak rychle se etablovala na scéně vrcholného motorsportu, ale i jak stále dokáže lákat nové automobilky. I takové, jako je Porsche. Celý rozhovor si můžete přečíst na oficiálních webových stránkách automobilky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze