Nejlepší nabíjení ve Východních Čechách je ve Vysokém Mýtě

Nejlepší nabíjení ve Východních Čechách je ve Vysokém Mýtě
  • Cena za 1 kWh je 4,80 Kč a dalších 50 haléřů je účtováno za každou minutu nabíjení
  • Nabíjecí stanice se nachází vedle bistra BBQ Smokehouse
  • Placení probíhá přes platební bránu EV MAP

Včera jste si mohli přečíst o nabíjecích stanicích v Pardubicích. Nabíjet ve městě perníku můžete nejen na rychlonabíjecích stanicích, ale také přes standard Mennekes vedle hlavního vlakové nádraží. Cestovaní elektromobilem je tak ve Východních Čechách opět o něco příjemnější, za což můžeme vděčit i nabíjecí stanici, která je umístěná kousek od Vysokého Mýta.

Východní Čechy právě směrem z Pardubic například do Svitav či dále do Olomouce jsou pro elektromobilisty poměrně oříšek. Možnost nabíjení je i v Holicích nebo v Ústí nad Orlicí, ale nikde nenajdete všechny standardy jako ve Vysokém Mýtě. Skupina ČEZ má své nabíjecí stanice v Hradci Králové, Pardubicích a pak až v Brně, Ostravě či Zlíně. PRE se v lokalitě Východních Čech nevyskytuje vůbec. A tak jste odkázáni například na službu EVMAPA. Nabíjet můžete například ve Svitavách, ale tam je k dispozici pouze standard CHAdeMO a Mennekes. Takový Volkswagen e-Golf či BMW i3 má tedy smůlu. Po cestě je naštěstí nabíjecí stanice i ve Vysokém Mýtě.

Ta nabízí všechny standardy, tedy CCS, CHAdeMO i Mennekes. Nachází se vedle bistra BBQ Smokehouse. Při nabíjení se tedy můžete i občerstvit. Cena za 1 kWh je 4,80 Kč. Dalších 0,50 Kč je účtováno za každou minutu nabíjení. Vše probíhá přes platební bránu služby EV MAPA.

Mapa nabíjecích stanici skupiny ČEZ

Z Vysokého Mýta do Ostravy je to dle Google Map 198 kilometrů, takže s trochou snahy byste i s BMW i3, popřípadě Volkswagenem e-Golf, měli cestu zvládnout. I tak je potřeba v této lokaci nabíjecí infrastrukturu značně posílit. Skupina ČEZ počítá minimálně s výstavbou nabíjecích stojanů v Olomouci, což by cestováním elektromobilem značně usnadnilo. Adresu nabíjecí stanice najdete zde.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze