Nabíjecí stanice v Pardubicích: v centru nabijete pomalu, na okraji města rychle

1
Nabíjecí stanice v Pardubicích: v centru nabijete pomalu, na okraji města rychle
  • Nabíjecí stanice vedle vlakového hlavního nádraží nabízí standardy Mennekes
  • V docházkové vzdálenosti se můžete i občerstvit
  • Rychlonabíjecí stanice se nachází u dealerství Volkswagenu
  • V případě rychlonabíjecích stanic v docházkové vzdálenosti není žádné občerstvení

Jestliže často se svým elektromobilem navštěvujete východní Čechy, tak by se vám mělo cestovat opět o něco lépe, minimálně pokud cestujete z Prahy. Nabíjet na rychlonabíjecích stanicích ČEZ můžete nejen v Hradci Králově. Nově ČEZ postavil nabíjecí stanice také v Pardubicích.

První nabíjecí stanice se nachází vedle zrekonstruovaného vlakového hlavního nádraží. Nejde však o rychlonabíjecí stanici, ale stojan, který nabídne dva standardy Mennekes (32A/400V). Dobré je, že hned na hlavním nádraží je kavárna. Naproti nádraží se nachází jen řetězec rychlého občerstvení a obchodní dům. Projít se můžete i do obchodního centra Atrium, které je vzdáleno zhruba 10 minut. Škoda že nabíjecích stojanů na daném místě není více.

V Pardubicích jsou nově i dvě rychlonabíjecí stanice, konkrétně je najdeme před dealerstvím Volkswagenu Louda Auto (Hradecká 555, Pardubice). Ty nabízí standard CHAdeMO, CCS a Mennekes. Chápeme, že stanice jsou vybudované právě zde. Carsharing CAR4WAY je členem skupin Louda Auto a ve své flotile má mimo jiné hned několik elektrických Golfů. Pokud byste měli chuť na kávu, tak budete muset doufat v pohostinnost dealerství, protože v docházkové vzdálenosti není žádné místo pro občerstvení.

Vybudování stanic na této adrese určitě není špatný krok. Podle toho, odkud zrovna cestujete, vzniká vysoká pravděpodobnost, že pro nabíjení na rychlonabíjecí stanici nebudete muset zajíždět do centra města. Ideální by však bylo mít rychlonabíjecí stanici nejen na okraji, ale také v centru či v obchodních komplexech. I tak musíme být za nabíjecí stanice jenom rádi.

Diskuze ke článku
Radovan
Dobře to vyřešily AAA Auto v Brně, kde sice je jasné, že si tam žádnou spalovací ojetinu od nich nekoupíte, nicméně s návštěvou toalet nedělají problém a posedět a pojíst můžete taky, je tam kde a kolem je několik nápojových a jídelních automatů. Ty existují i ve venkovních verzích, zde by se hodily.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze