ČEZ postavil nabíjecí stanice na dalších třech lokalitách

ČEZ postavil nabíjecí stanice na dalších třech lokalitách
Fotografie: ČEZ
  • Nově je nabíjecí stanice v Pardubicích
  • Nabíjet je možné i na dálnici D35 před Libercem a na 178 kilometru D1 před Brnem
  • Do konce příštího roku má vzniknout 40 rychlonabíjecích stanic

Skupina ČEZ udělala radost všem elektromobilistům, tedy minimálně těm, kteří jezdí po Pardubicích. Nové dva nabíjecí stojany jsou nejen přímo v Pardubicích, ale i na dálnici D35 před Libercem a na 178. kilometru autostrády D1 před Brnem, kde se nachází dvě stanice.

Nabíjecí stanice ČEZ dálnice D1

V rámci projektu ČEZ – „EV Fast Charging Backbone Network Central Europe“ – vznikne do konce příštího roku více než 40 rychlodobíjecích stanic umožňujících většině elektromobilů dobít 80 % kapacity baterií za cca 20 až 30 minut. Vedle využívání dotačních titulů pokračuje ČEZ ve výstavbě dobíjecí infrastruktury i z vlastních prostředků. Další rychlodobíjecí stanice by již brzy měly začít sloužit veřejnosti např. na dálničním obchvatu Olomouce, ve Valašském Meziříčí, Frýdku Místku atd.

Spolehlivou síť rychlodobíjecích stanic pro elektromobily všech značek vnímáme jako stěžejní podmínku pro další rozvoj elektromobility v České republice. Evropský grant z programu CEF pro oblast dopravy nám pomáhá výrazně urychlit výstavbu tohoto typu stanic,“ vyzdvihuje důležitost aktuálních instalací Kamil Čermák, generální ředitel společnosti ČEZ ESCO.

Samozřejmostí je i další zkvalitňování nabídky související palety produktů a služeb v oblasti decentralizované energetiky a chytrých technologií pro firmy, municipality a kraje tak, aby využívání sítě dobíjecích stanic bylo pro naše zákazníky co nejpohodlnější,“ doplňuje Čermák.

Nabíjecí stanice ČEZ v Pardubicích

Jde o nabíjecí stanice od společnosti ABB. Ty nabízejí nabíjení přes standard CCS, CHAdeMO i Mennekes. K nabíjení je potřeba mít vlastní čip od skupiny ČEZ. Jak si ho můžete zařídit se dočtete v našem článku.

Zdroj: elektromobilita.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze