Nejen SEAT Leon Cupra, ale už i Arona a Ibiza nabízí digitální cockpit

Nejen SEAT Leon Cupra, ale už i Arona a Ibiza nabízí digitální cockpit
  • SEAT zařadil Digital Cockpit do výbavy modelů Ateca a Leon na začátku roku
  • K dispozici je trojice režimů zobrazení: Classic, Digital a Dynamic
  • TFT displej má úhlopříčku 10,25 palce a rozlišení je 1 280 × 480 pixelů

Ještě pár let zpět do byla poněkud sci-fi představa, že by automobil měl mít displej i před volantem. Nejdříve se tento trend dostal do prémiových modelů a jak čas plyne, tak se z nich dostává i do modelů z nižšího segmentu. Nemusíte si tedy nutně kupovat sedmičkové BMW nebo SEAT Leon Cupra, který patří k těm nejdražším v repertoáru SEATu. Nově si Digital Cockpit můžete objednat i do modelu Arona a Ibiza.

Maximálně se snažíme nabízet našim zákazníkům design nejvyšší kvality. Nyní přenášíme preciznost klasických přístrojů do digitálního světa, v němž je každý pixel definován se stejnou přesností,“ řekl Alejandro Mesonero-Romanos, šéfdesignér společnosti SEAT. „Využitím tohoto průkopnického digitálního prostředí posouváme vnitřní design našich vozů na novou úroveň.“

SEAT Arona přístrojový štít

Výběr poskytovaných informací je snadný a od řidiče vyžaduje pouhé stisknutí tlačítka „View“ na volantu, jímž se prochází třemi různými hlavními zobrazeními. Tím je minimalizováno rozptylování pozornosti a maximalizována čitelnost poskytovaných informací v závislosti na požadavcích řidiče. Přechody mezi nabízenými informacemi na displeji TFT s rozlišením 1 280 × 480 pixelů jsou plynulé díky obnovovací frekvenci 75 Hz. Informace jsou díky tomu také snadněji čitelné.

K dispozici je trojice režimů zobrazení, a to Classic, Digital a Dynamic. První z nich nabízí klasické dva kruhové budíky. Mezi ně si však můžete dát informace o spotřebě, mapové podklady a tak podobně. Režim Digital se hodí pro využívání celého displeje na mapové podklady. Poslední zobrazení poskytuje ještě lepší čitelnost důležitých informací, jako jsou pokyny navigačního systému, informace vyspělých asistenčních systémů, například asistenta pro jízdu v jízdním pruhu, asistenta pro sledování slepého úhlu nebo systému Front Assist či údaje o stavu vozidla.

Digital Cockpit je kompatibilní se světem trvalé konektivity. V případě příchozího telefonního hovoru se displej automaticky přizpůsobí a ve vyskakovacím okně zobrazí volající osobu ze seznamu kontaktů.

SEAT zařadil Digital Cockpit do výbavy modelů Ateca a Leon na začátku letošního roku a tomuto systému věnoval významnou část své expozice na Ženevském autosalonu 2018. Z vystavených vozů byly digitálním panelem přístrojů vybaveny modely Cupra Ateca, Leon Cupra R ST a Leon 1.5 TSI EVO FR.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze