Nálož softwarových novinek od Tesly: přivítejte YT Music a další vychytávky

40
Nálož softwarových novinek od Tesly: přivítejte YT Music a další vychytávky
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • K seznamu hudebních služeb, jako jsou Spotify, Apple Music, Tidal, Slacker či TuneIn, se nyní přidá také YouTube Music a Amazon Music
  • Mezi další inovace se řadí přepracované rozhraní pro programování nabíjení a kondicionování baterie
  • K jakým dalším změnám došlo?

Zatímco valná většina automobilek využívá oblíbené platformy Android Auto a Apple CarPlay, které přinášejí četné možnosti díky zrcadlení aplikací z telefonu, Tesla se spoléhá výhradně na svůj vlastní infotainment Tesla OS a zmíněné pokročilé zrcadlení neumožňuje. Majitelé Tesel jsou tak odkázáni na aktualizace systému, které kromě odstraňování běžných chyb čas od času představí také zajímavé novinky. Nejnovější aktualizace, na kterou upozornil server Not a Tesla App, přináší celou řadu funkcí, které mnohým majitelům Tesel doposud chyběly. Jmenovitě například podporu YouTube Music a množství dalších praktických vylepšení.

Více zábavy, ale třeba také „chytřejší“ klimatizace

Majitelé vozidel Tesla Model S, Model 3, Model X a Model Y brzy obdrží aktualizaci s označením 2024.26, která mimo jiné zavádí také rodičovskou kontrolu. Požadavkem je přitom balíček Premium Connectivity nebo internetové připojení k Wi-Fi.

Začněme poslechem hudby. K seznamu služeb, jako jsou Spotify, Apple Music, Tidal, Slacker či TuneIn, se nyní přidá také YouTube Music a Amazon Music (jako nativní aplikace pro Tesla OS). Jedná se tak o elegantní řešení něčeho, co doposud museli uživatelé zmíněných služeb řešit streamováním hudby z telefonu do vozu přes Bluetooth. Výhodou těchto aplikací je také logicky vyšší bezpečnost během řízení, kdy uživatel obslouží vyhledávání skladeb, přeskakování, pozastavení apod. přímo skrze aplikaci na displeji infotainmentu. Tím však seznam novinek nekončí.

Mezi další inovace se řadí přepracované rozhraní pro programování nabíjení a kondicionování baterie.

Obohaceny byly rovněž možnosti v oblasti počasí a kvality vzduchu. Uživatelům se nově zobrazí AQI symbol s indexem kvality vzduchu. Po ťuknutí na teplotu se zase objeví lokální předpověď počasí. I tato služba, která je již funkční v Číně, vyžaduje balíček Premium Connectivity.

Mezi další inovace se řadí přepracované rozhraní pro programování nabíjení a kondicionování baterie (dle lokace, opakování specifického času či dne v týdnu) a také předělané rozhraní pro nastavení klimatizace. Praktickou vychytávkou v tomto ohledu je rovněž redukce výkonu automatické klimatizace během telefonních hovorů kvůli omezení ruchu či přidání podpory mikrofonu TeslaMic určeného pro aplikaci Karaoke, jež se má brzy objevit ve virtuálním obchodě.

V neposlední řadě může majitele Tesel potěšit také možnost přesnějšího navigování, například ke konkrétnímu terminálu na letišti, což může na skutečně velkých (zahraničních) letištích rozhodně přijít vhod.

Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina
Ja jezdim s Teslou X pres sedm let, mam najeto 360tis. km, muj kolega s Skem stejne dlouho s cca polovicnim najezdem, znamej ma TM3 asi pet let a vsichni tu podepiseme, ze automaticka dalkova svetla funguji na prd, automaticke sterace funguji na prd, tempomat i autopilot na prd a nepomohlo ani bambilion aktualizaci co nam za tu dobu prisli. Ba naopak, kazdou chvili zkoni neco dalsiho co do te doby jakz takz fungovalo.

Ano, na vetsinu tech veci se da zvyknout a da se s tim zit, ale kdyz si kupujete nove auto za ne uplne male penize, tak vam ma delat radost, mate se na kazdou cestu s nim tesit a ne si zvykat, a chlacholit se, ze to neni zase tak hrozne.
den
den
Pisou lidi ktere s Teslou nejezdi. Sterace stiraji, adaptivni tempomat funguje, svetla sviti, parkovaci kamery funguji.
Dini Dini
Dini Dini
Naposledy upraveno: 5. 7. 18:50
Šokující vylepšení, holt Tesla no..

Podle mě tohle už Tesla nerozchodi a navzdy uz klesla na mainstream a dál se řítí na jeho dno...
Josef L
Josef L
To je super, ale já bych dal přednost fungujícím stěračům.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze