Tesla udělí milost všem rodičům, kteří už mají po krk poslouchání pohádek

Tesla udělí milost všem rodičům, kteří už mají po krk poslouchání pohádek
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Softwarový update nese číselné označení 2023.38.8
  • Vylepšuje schopnosti zadní obrazovky ve faceliftované verzi Modelu 3
  • Upravena byla rovněž aktivace funkce Autopilot

Asi každý rodič důvěrně zná momenty, kdy se ve vozidle cítí jako pouhý šofér, který musí bedlivě sledovat provoz, zároveň (ne vždy zcela dobrovolně) komunikovat se zbytkem posádky a také snášet poslech nejrůznějších pohádek, písniček a dalšího nejapného obsahu z oblasti zadních sedadel, kde sedí ratolesti, namísto možnosti si v klidu poslechnout oblíbenou hudbu či třeba dopravní zpravodajství.

Nová Tesla Model 3 je v Česku! Prolezli jsme ji – První dojmy z modernizované verze

Právě na poslední zmíněný neduh „rodičovského řízení“ se pak zaměřila Tesla u svého faceliftovaného Modelu 3. Tento vůz dorazil s upraveným exteriérem, ale také četnými novinkami uvnitř, kde se může posádka těšit například lepšímu odhlučnění a z displeje u zadních výdechů klimatizace. Ten lze použít mimo jiné ke sledování videí v rámci tzv. Tesla Theater. Ačkoliv je umístění zobrazovacího panelu trochu diskutabilní z hlediska komfortu (na druhou stranu naprosto logické vzhledem k možnosti skrze něj ovládat rovněž nastavení klimatizace), minimálně jako nouzové řešení (třeba když není po ruce tablet) pro zpacifikování neposedných dětí může posloužit skvěle.


Ovšem se spuštěním oblíbené pohádky jsou její zvukové stopě vystaveni všichni členové posádky, a proto se Tesla rozhodla přinést aktualizaci, která umožní spárovat k zadní obrazovce bezdrátová sluchátka. V praxi to pak jednoduše znamená, že děti mohou sledovat pohádku a poslouchat skrze sluchátka (třeba i s lepším prostorovým efektem a bez okolních ruchů), zatímco řidič si může pustit zpravodajství či oblíbenou hudbu do reproduktorů vozu. Nejnovější softwarový update s číselným označením 2023.38.8 přináší kromě zmíněné novinky rovněž upravený způsob aktivace funkce Autopilot, a to pouze jedním klepnutím namísto předešlých dvou, jak uvádí notateslaapp.com.

Technické parametry Tesla Model 3 Standard Range Plus

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 694 × 1 933 × 1 442 mm, 1 745 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon208 kW, 283 koní, točivý moment: 510 Nm
Baterie60 kWh (57,5 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 170 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 430 km
Cena od1 028 990 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze