Na Teslu Semi si posvítila konkurence z Los Angeles. Přijde dříve než Semi?

Na Teslu Semi si posvítila konkurence z Los Angeles. Přijde dříve než Semi?
  • Jde o společnost Thor Trucks, která má také svůj elektrický kamion
  • Cena startuje na 3,2 milionech korun, ale má o 160 kilometrů nižší dojezd než Semi
  • Na trh se má stejně jako Tesla Semi dostat v roce 2019
  • Firma tvrdí, že její model je o 60 procent úspornější než spalovací motory

Když Elon Musk na eventu Tesly představil Teslu Semi, vzbudilo to spoustu reakcí, ať už těch pozitivních nebo negativních. Od té doby se objednávky jen a jen hrnou. Například výrobce Pepsi Coly si jich objednal hned sto. Pozadu nejsou ani společnosti jako DHL či Walmart. Každopádně Tesla Semi s velkou pravděpodobností nebude prvním elektrickým kamionem na trhu.

Thor Truck

Říká vám něco společnost Thor Trucks sídlící v Los Angeles? Že ne? Nevadí. Právě tato společnost pracuje na svém elektrickém kamionu a chce Tesle pořádně zatopit. Kamion je takovou malou skládačkou jednotlivých komponentů od ověřených firem, například elektromotory pochází od kanadské firmy Hydro-Québec.

Designová stránka je velmi podobná Tesle Semi. Všimnout si však můžeme bočních zrcátek nebo dvou sedaček v interiéru. Cena startuje na 150 tisících dolarech, tedy 3,2 milionech korun. Tato verze má však o 160 kilometrů nižší dojezd než Tesla Semi. Pokud by vám to nestačilo, tak si budete muset připlatit 100 tisíc dolarů, tedy nemalých 2,1 milionů korun. Na trh by model mohl přijít v roce 2019. Kdo tedy bude první?

Majitelé společnosti tvrdí, že jejich kamiony jsou až o šedesát procent úspornější oproti spalovacím modelům (Tesla ohledně svého tahače mluví jen o 20 procentech). To by vypadalo velmi zajímavě. Bohužel je tu jeden faktor, který Tesle nikdo neupře – pokud ve firmě máte člověka jako Elona Muska, jen těžko vás může konkurence ohrozit. Tesla je prostě Tesla a ne nadarmo se tato společnost často srovnává s Applem, který má velmi věrné zákazníky.

Zdroj: mashable.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze