Tesla Semi logistické firmy zaujala. Například Walmart si již objednal 15 kamionů

Tesla Semi logistické firmy zaujala. Například Walmart si již objednal 15 kamionů
Fotografie: Tesla
  • Firmy ušetří na nákladech
  • Udělají si navíc skvělou reklamu
  • Kanadský gigant Loblaws si objednal dokonce 25 kamionů

Nejen my, ale i zbytek novinářského světa bere Teslu Semi za jeden z milníků kamionové dopravy. Pokud se takový kamion podaří vyrábět, půjde o obrovskou změnu pro téměř všechny logistické společnosti. Bez inovací to nejde v žádném podnikatelském prostředí, a proto se firmy snaží jednat již dnes.

Jeden z největších prodejních řetězců Walmart včera oficiálně oznámil objednávku patnácti elektrických kamionů od Tesly. Podle Walmartu jim elektrické kamiony nejen pomohou snížit náklady na převážení zboží, ale také budou konečně snižovat emise, což je jedním z firemních dlouhodobých cílů. Pár let zpátky sám obchodní řetězec přišel s prototypem aerodynamického hybridního kamionu, nákup od Tesly ale vypadá jako mnohem jednodušší a levnější cesta. Pět z deseti kamionů bude pracovat v Kanadě a zbytek na území USA.

Walmart ale není jediný, u nás méně známá kanadská společnost Loblaws si objednala dokonce 25 kamionů. Ta se taktéž soustředí na prodej potravin (a spousty dalších věcí). Přestože Elon Musk světu nesdělil o elektrokamionu tolik informací, ty již vypuštěné naprosto stačily k motivaci ke koupi. Popravdě rozhodnutí obchodních řetězců chápeme. Velká záruka na milion a půl kilometrů spolu s opravdu nízkými náklady na provoz dávají pro určitý typ firem smysl, speciálně pokud náklad rozváží na malých územích a nejedou přes půl světa. Navíc si firmy zařazením technologicky nabušeného tahače do své flotily udělají skvělou reklamu.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze