Tesla má na Semi už 200 objednávek. Rozvážet elektricky bude například i DHL

2
Tesla má na Semi už 200 objednávek. Rozvážet elektricky bude například i DHL
Fotografie: Tesla
  • Firma DHL zatím objednala 10 kamionů
  • Mezi další objednavatele patří například Wallmart

Od velké premiéry uběhly sotva dva týdny a Tesla má již na svůj elektrický kamion slušných 200 objednávek od nejrůznějších firem počínaje Wallmartem a konče rozvážkovou firmu DHL. Jim Monkmeyer, ředitel DHL pro Severní Ameriku, potvrdil 10 kamionů pro jím vedeného giganta na poli logistiky. Seznam společností se tak neustále prodlužuje.

Nemáme informaci, o kterou rezervaci v případě DHL jde. Nejprve byla záloha za objednávku 5 tisíc dolarů, ale potom se záloha zvedla na 20 tisíc dolarů (440 tisíc korun). Firma ale mohla zainvestovat do takzvané „Founders series“. V tomto případě společnost sice dostane kamion primárně, musí však ale předem zaplatit plnou cenu 200 tisíc dolarů (4,4 milionu korun).

Pro pořádek můžeme zmínit důvody, proč Teslu Semi firmy objednávají. Zajímavé je zrychlení během pěti vteřin, pokud nemáte naloženo. Pro firmy je však větším tahákem záruka na 1,6 milionu kilometrů, mnohem nižší náklady na kilometr nebo dojezd až 800 kilometrů.

Zdroj: thedrive.com

Diskuze ke článku
Bohouš Kadlec
Bohouš Kadlec
jsem zvědavej až přijede k nám na parkoviště do firmy a bude tam čekat dva dny na vyložení ...přeju tomu šoferovi at si to tam užije v tý super káře

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze