Akcelerující Tesla Semi zachycena na videu. Bude se šoférům dělat špatně?

3
Akcelerující Tesla Semi zachycena na videu. Bude se šoférům dělat špatně?
Fotografie: Tesla
  • Papírové zrychlení z klidu na 96 km/h proběhne za 5 sekund
  • Na trh Semi dorazí v roce 2019
  • Základní cena startuje na 3,2 milionech korun

Když Tesla ukázal světu svojí druhou generaci Roadsteru a společně s ním elektrický kamion Semi, tak minimálně o papírových hodnotách Roadsteru nikdo nemohl prohlásil, že by byly nudné. A ona ani Tesla Semi na tom není vůbec špatně. Elektrický kamion zvládne akceleraci z klidu na 96 km/h za 5 sekund. Jde o hodnotu, která dokáže zesměšnit nejedno sportovněji zaměřené auto.

Na internetu se objevilo video, kde je akcelerace Tesly Semi k vidění. Je to opravdu jízda. Stále musíme brát v úvahu, že se jedná o kamion. Tesla Semi se má na trhu objevit v roce 2019. Dokonce již víme i cenu. Ta je stanovená na 150 tisíc dolarů, tedy 3,2 milionů korun. Jestliže však budete chtít vyšší dojezd, který Elon Musk zmiňoval na tiskové konferenci, tak si připlatíte dalších 30 tisíc dolarů (648 tisíc korun).

Co myslíte, dokáže Tesla Semi opravdu změnit nákladní dopravu? Dle slov Muska má být Tesla Semi o 20 procent ekonomičtější než naftové kamiony. Ve chvíli, kdy Semi bude jezdit v konvoji, tak má být její provoz dokonce levnější než železniční doprava.

Zdroj: youtube.com

Diskuze ke článku
jirkakalousek
kde by mohl jezdit tento super vůz, když se všude v Evropě 90 km/hod. u kamionů. Hlavně, že ten p.Musk má v hlavě vše v pořádku.
MLHO
Napadlo někoho,že by mohla být nějaká základní baterka v tahači a pak by připojil návěs,kde by byla silná a nabitá?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze