Na letošním French Open se prohání autonomní Peugeot 3008

Na letošním French Open se prohání autonomní Peugeot 3008
  • Dopravní služby tenisového turnaje zajišťuje více než 230 vozů Peugeot
  • Autonomní model 3008 si mohou vyzkoušet hráči i novináři
  • V roce 2020 by měl mít Peugeot připravený plnohodnotný autonomní systém

Francouzský Peugeot se již 33 let stará o tenisový turnaj French Open, kam dodává každoročně své vozy. Tento rok od 22. května do 11. června má tenisová federace k dispozici více než 230 vozů. Flotilu letos tvoří klasické modely Peugeot 3008, 5008, Traveller, Partner Electric a Peugeot 508.

Je to sice jen na chvíli, poprvé však doplňuje vozový park autonomní Peugeot 3008 z programu AVA (Autonomous Vehicle for All), který si hráči i novináři mohouvyzkoušet. Program AVA se spouští postupně a po etapách. V současné době se u vozů používá celá řada podpůrných prvků řízení, což by mělo vyvrcholit v roce 2018, kdy budou k dispozici funkce automatizovaného řízení pod dozorem řidiče. Automatika bude moci převzít řízení v situacích monotónního řízení na dálnicích, při dopravních zácpách a při parkování.

Další krok by měl přijít v roce 2020, kdy budou řidiči díky funkcím „hands off“ a poté „eyes off“ moci vozu řízení zcela přenechat. Prozatím si však budeme muset vystačit s podpůrnými prvky a virtuální realitou, která bude na stadionu Rolanda Garrose také k dispozici.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze