Musk povede Teslu dalších deset let. Vydělat si může až 1,6 bilionu korun

Musk povede Teslu dalších deset let. Vydělat si může až 1,6 bilionu korun
Fotografie: Tesla
  • Elon Musk dostal novou smlouvu, kterou musí ještě schválit akcionáři
  • Cíle pro Muska jsou rozděleny na 10 úkolů, kdy každý z nich má zvednout tržní hodnotu Tesly o 1 bilion korun
  • Po deseti letech by Tesla moha dosáhnout tržní hodnoty okolo 13 bilionů korun

Když se řekne Elon Musk, můžete si vybavit spoustu věci. Ať už to, že Musk je jeden z nejmladších lidí s takovým bohatstvím, PayPal, který prodal, SpaceX nebo automobilku Tesla. A právě u Tesly zůstaneme.

Elon Musk by měl pokračovat v čele Tesly dalších deset let. Ovšem nebude po dobu této činnosti dostávat honorář, tak jak je asi každý z nás zvyklý. Naopak bude placený za splnění jednotlivých cílů. Musk obdržel novou smlouvu, kterou ještě musejí schválit akcionáři. Ve chvíli, kdy splní všechny potřebné cíle, bude Musk bohatší v přepočtu o 1,6 bilionů korun.

V současnosti drží Musk v Tesle pětinový podíl. Ten má hodnotu 2,7 bilionů korun. S informacemi přišla agentura Reuters. Cíle, které má Musk splnit, jsou rozděleny na deset jednotlivých úkolů. Za každý splněný úkol Musk obdrží jedno procento současného počtu akcií. V praxi jde o 1,7 milionů akcií.

A jaký první úkol bude přes Muskem stát? Momentálně má automobilka tržní hodnotu okolo 60 miliard dolarů (1,2 bilionu korun) a Musk má tuto hodnotu zvednout na 2,1 bilionů korun. Každý úkol, který bude před Muskem stát, má zvednou tržní hodnotu Tesly o 50 miliard dolarů (1 bilion korun). Ve chvíli, kdy se vše podaří, by měla Tesla dosáhnout na tržní hodnotu více jak 13 miliard. Nejde však jen o zvyšování tržní hodnoty. Musk musí také plnit úkoly stran tržeb a zisku podniku.

Zdroj: reuters.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze