Mitsubishi zůstává v Evropě, pomůže mu Renault

Mitsubishi zůstává v Evropě, pomůže mu Renault
Fotografie: Mitsubishi Motors
  • Mitsubishi nabídne nové modely v Evropě po boku Eclipse Cross
  • Půjde o vozy Renault, které dostanou značku i DNA Mitsubishi
  • Rozhodnutí, že se v Evropě nebudou představovat nové modely, ale trvá

Poslední dobou to vypadalo, že značka Mitsubishi bude postupně opouštět evropský trh. Nebylo v plánu uvádět nové modely Mitsubishi pro Evropu a posledním modelem měl být Eclipse Cross, který brzy přijde jako plug-in hybrid. Z jednání v rámci aliance Renault – Nissan – Mitsubishi ale vzešlo zajímavé řešení. Po boku Mitsubishi Eclipse Cross, které bude i ve verzi PHEV, budou na trhu dva nové vozy, které budou sesterskými modely aut Renault.

Technicky budou shodné s vozy Renault, ale mají mít DNA Mitsubishi. Vyrábět se ale budou v Evropě, v továrnách Renaultu. „Mitsubishi Motors vítá modely Renault pro evropský trh a nakonec nové zákazníky Mitsubishi. Mitsubishi Motors provádí strukturální reformy v Evropě a naše rozhodnutí zmrazit vývoj nových automobilů pro evropský trh, oznámené v červenci 2020 v našich střednědobých obchodních plánech, zůstává. Smlouva o dodávkách vozů Renault pod značkou Mitsubishi nám však poskytne řešení, jak nabídnout nové produkty vyvinuté a vyrobené v Evropě a pokračovat v obchodě,“ řekl Takao Kato, generální ředitel Mitsubishi Motors.

Mitsubishi tyto modely představí v rámci své dealerské sítě na vybraných trzích v Evropě od roku 2023. O které modely a trhy se jedná je stále předmětem diskusí. Spojení zcela nového Eclipsu Cross PHEV, který bude na trh uveden v květnu, a novinek od společnosti Renault pak dále zvýší konkurenceschopnost značky Mitsubishi na trhu.

Rozhodnutí, že se nebudou uvádět nové vozy v Evropě sice stále trvá, ale už to vypadá pozitivněji, když se představí alespoň auta Renault pod značkou Mitsubishi. Podle nás by byla škoda, kdyby Mitsubishi, které má unikátní a velmi propracovaný plug-in hybridní pohon, opustilo evropský trh úplně. Doufejme, že to není poslední dobrá zpráva, nakonec se přece jen dostane do Evropy i nový Outlander, alespoň ve verzi PHEV.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze