Mercedes ukázal elektrické SUV Maybach oplývající tím nejvyšším stupněm luxusu

Mercedes ukázal elektrické SUV Maybach oplývající tím nejvyšším stupněm luxusu
  • Vůz byl představen na pekingském autosalonu
  • Dojezd na elektřinu je teoretických 500 km
  • Baterii s kapacitou 80 kWh půjde nabíjet výkonem 350 kW

Některé důležité premiéry se čím dál častěji přesouvají na asijský kontinent. Důvodem je velikost a specifické požadavky tamního trhu. Ten miluje nové technologie stejně jako elektrické pohony. Proto dávalo smysl uvedení luxusního SUV od divize Mercedes-Maybach právě na pekingském autosalonu. To nabídne nejen ultimátní luxus, ale také velice slušný dojezd na elektrickou energii. Konkurovat chce například vozům Bentley Bentayga nebo Rolls-Royce Cullinan.

Do délky tomuto obru naměříte 5 260 mm, do šířky 2 110 mm a do výšky 1 764 mm. Auto je o 130 mm delší, o 180 mm širší a o 86 mm nižší než zatím největší Mercedes-Benz GLS. Koncept stojí na 24palcových kolech, která přenášejí výkon čtyř elektrických motorů. Ty umí na kola dostat až 704 koní, které zkrotí až omezovač na maximální rychlosti 250 km/h.

Možná ještě zajímavější je ale obsah podlahy, kam se vešla 80kWh baterie. Kapacita by měla stačit na dojezd 500 kilometrů, my ale tipujeme spíš hodnotu okolo 350. Dobití ale bude otázkou malé chvíle, vůz totiž lze nabíjet výkonem až 350 kW. Na jaké platformě bude Maybach stát zatím nevíme, nabízí se ale platforma prvního poctivého elektromobilu od Mercedesu, modelu EQ C.

Určitě stojí za to nahlédnout také do interiéru, který je plný luxusní kůže, dřeva a růžového zlata. Název Ultimate Luxury si holt model od Mercedes-Maybach musel zasloužit. Přísun informací zaručuje dvojice 12,3palcových displejů. Koncept by se mohl dostat do produkce, sériová verze se však zaručeně bude dost lišit.

Zdroj: media.daimler.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze