Plug-in hybridní Bentley Bentayga je hotové, výkon bude brutální

Plug-in hybridní Bentley Bentayga je hotové, výkon bude brutální
  • Testovací prototyp byl spatřen v okolí Nürburgringu i na samotném okruhu
  • Mluví se o pohonném ústrojí z plug-in hybridního Porsche Cayenne
  • Výkon bude pravděpodobně 416, možná ale i 680 koní

Nevíme jak se bude prodávat, nevíme jestli bude opravdu tak ekologický, ale aspoň máme jistotu že přijde. Nejluxusnější sériové SUV světa dostává plug-in hybridní pohon a víme to „na tuty“. Na nejnovějším videu jsme totiž obrovské SUV viděli kroužit kolem Nürburgringu a dokonce i na něm. Jak že jsme vlastně poznali, že jde o plug-in hybrid? Změn moc není, ale bystrému pozorovateli neujde, že víčko od nádrže je na obou stranách. Už teď v redakci přemýšlíme, jak se k benzinové pumpě postavíme stranou s nabíjecím konektorem a naopak. Pro jistotu je navíc v interiéru vidět nálepka PHEV, která je pro testovací plug-in hybridy v Německu povinná.

Na rozdíl od vnějšku je ale uvnitř změn víc, najdete zde například tlačítko EV pro šachování s hybridním ústrojím a jízdu pouze na elektrický pohon. Pohonný systém bude pravděpodobně převzat z Porsche Cayenne, což znamená benzinový třílitr V6 ve spojení s elektromotorem a lithium-iontovou baterií. Výsledkem by měl být výkon 416 koní a 590 Nm točivého momentu. Za nás mimochodem určitě reprezentativnější pohonná jednotka než dieselová V8.

Ještě zajímavější by mohla být možnost převzetí pohonné jednotky z modelu Panamera Turbo S E-Hybrid, který dostal výkon 680 koní doplněný o 850 Nm točivého momentu. Plug-in hybridní Panamera totiž elektromotor používá v kombinaci s čtyřlitrovým osmiválcem pocházejícím z brutálního supersportu Porsche 918 Spyder.

Zdroj: autocar.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze