Největší bestie z řady Panamera je ta hybridní. Má 680 koní

Největší bestie z řady Panamera je ta hybridní. Má 680 koní
  • Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, tak zní název nejvýkonnější Panamery
  • Maximální rychlost je z říše supersportů a zrychlení na sto je otázkou 3,4 sekund

Pohled na hybridní automobily mohou mít lidé různý. Jedni v nich vidí to ekologické auto, které ujede několik desítek kilometrů na elektřinu, zatímco jiní v nich vidí hlavně benefity. Například Mercedes Benz GLE 500 e díky kombinaci třílitrového benzinového šestiválce a elektromotoru nabízí 449 koní. Pokud chcete takový výkon bez elektromotoru, tak musíte sáhnout po verzích s osmiválcem či modelu AMG. A že nemluvíme jen tak do větru, nyní potvrzuje i Porsche.

Stuttgartská automobilka na pařížském autosalonu ukázala model Panamera E-Hybrid a včera se jej rozhodla následovat varianta Sport Hybrid. Pokud si zabalíte hybridní provedení do modelu Turbo S, pak dostanete Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, tedy to nejvýkonnější z řady Panamera.

Čtyřlitrový osmiválec v kombinaci s elektromotorem nabízí 680 koní a 850 Nm točivého momentu Na stovce jste za 3,4 sekundy a maximální dosažitelná rychlost více než dvakrát překročí maximální povolenou rychlost na našich dálnicích. Dobře, nebudeme vás napínat. Dostanete se i přes bájnou hranici 300 km/h a dokud vám tachometr neukáže 310, tak můžete plynový pedál dál držet na podlaze.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze