Porsche Panamera je nabitá technologií. Co vše umí?

Porsche Panamera je nabitá technologií. Co vše umí?
  • Základem celého infotainmentu je 12,3palcový displej
  • Navigaci si nyní můžete zobrazovat i po stranách otáčkoměru za volantem
  • Integrovaná paměť má velikost 10 GB

Na pařížském autosalonu nechyběla ani automobilka Porsche, která si pro tuto událost připravila odhalení svého nového modelu z řady Panamera. Šlo o Porsche Panamera 4 E-Hybrid, o kterém jsme vás již informovali. Hybridní Panamera je bezesporu designově krásné auto, a to jak v exteriéru, tak interiéru.

Porsche Panamera infotainment – pařížský autosalon 2016

A právě interiér se nám opravdu líbil. A to nejen díky luxusu, který nabízí, ale především díky infotainmentu, který nová Panamera má. Automobilka ho nazývá jako Porsche Advanced Cockpit.

Základem je 12,3palcový dotykový displej uprostřed palubní desky. Moc se nám líbilo jeho zapracování do interiéru, který působí velmi svěže a elegantně. Tento systém Porsche nazývá jako Porsche Communication Management (dále jen PCM). Jde o centrální mozek celého infotainmentu. Dozvíte se zde všechny informace o vašem voze a nastavujete zde jízdní módy a mnoho dalšího. Samozřejmostí je navigace s dopravními informacemi v reálném čase. A pro lepší orientaci v cílovém místě je k dispozici i Google Street View a Google Earth. Porsche Panamera má displej i za volantem po stranách otáčkoměru. Konkrétně jde o displeje dva o velikosti sedm palců.

Základní obrazovka PCM se nese v duchu widgetů. Každý si tak na první stránku může umístit ty informace, ke kterým chce mít rychlý přístup. Nastavování klimatizačních podmínek ve voze, ovládání jízdních asistentů a další „základní“ věci ani nebudeme zmiňovat. Pojďme se podívat na ta technicky zajímavější řešení.

Porsche Panamera nedostalo podporu pro Android Auto. Pokud tedy pokukujete po nové Panameře, máte rádi nové technologie a v kapse máte smartphone s Androidem, pak ho budete muset asi vyměnit. CarPlay totiž Porsche Communication Management podporuje. Pokud máte na ruce Apple Watch, tak si po cestě k autu můžete naplánovat cestu a pak vše jen odeslat do vaší Panamery.

Porsche Panamera 4 E-Hybrid – pařížský autosalon 2016

PCM vám díky přítomným aplikacím umí vyhledat váš let a hned naplánovat trasu na letiště. Abyste nepodcenili svůj outfit na druhý den, tak při cestě domů z práce, když budete stát v zácpě, se podíváte na počasí. Jste v cizím městě a hledáte nějaké parkoviště nebo čerpací stanici? Žádný problém – Panamera zvládne synchronizovat i váš kalendář a dokonce podle místa schůzky hned naplánovat nejvhodnější trasu.

Technické parametry Porsche Panamera 4 E-Hybrid (2016)

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 5 049 × 1 937 × 1 423 mm, 2 170 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: 4×4
Výkon340 kW, 462 (330 + 136) koní, točivý moment: 700 Nm
Baterie14,1 kWh
Nabíjeníkonektory: Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 2,5 l / 100 km
Cena od3 002 000 Kč

Pro vaše data máte v Panameře k dispozici paměť o velikosti 10 GB. Na internet je Panamera připojena skrz datovou SIM kartu, která podporuje LTE i Wi-Fi Hotspot.

Pokud nejčastěji sedíte vzadu, pak můžete sáhnout po paketu Porsche Rear Seat Entertainment, kdy dostanete dva 10palcové dotykové tablety. Ty jsou vyjímatelné a můžete je tak používat i mimo vozidlo. Oba tablety jsou připojené skrz WLAN k Porsche Communication Management, takže máte přístup k rádiu, médiím, navigaci a funkcím vašeho vozidla. Integrovaná paměť zde činí 32 GB a jde rozšířit o paměťové karty.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze