Bentley plánuje menší, čistě elektrické SUV

Bentley plánuje menší, čistě elektrické SUV
  • Vůz by měl přijít kolem roku 2020
  • Všechny stávající modely co nevidět dostanou plug-in hybridní pohon

Model Bentayga se i přes ohromnou cenu prodává jako housky na krámě. V Bentley si tak řekli, že by možná stálo za úvahu postavit pod Bentaygu o něco menší SUV, které by doplnilo luxusní povozy na oko směřované mimo silnice. Druhá myšlenka britské automobilky se týkala elektrifikace, proto se v Anglii rozhodli spojit tyto dva cíle v jeden.

„Můžeme vás ujistit, že Bentley nezůstane pouze u jednoho SUV modelu“ řekl ředitel Bentley Wolfgang Duerheimer a doplnil: „Máme jasné indicie, že by se menší SUV potkalo s úspěchem podobně jako velká Bentayga.“ K elektrifikaci se pak vyjádřil Rolf Frech, jeden z členů představenstva technického oddělení: „V otázce menšího SUV hledáme možnost vytvořit čistý elektromobil. Dává nám smysl zaujmout nové zákazníky zcela novými řešeními.“

Malou Bentaygu pravděpodobně neuvidíme do roku 2020, těšit se ale můžeme „na trénink“. Klasická Bentayga totiž co nevidět dostane plug-in hybridní pohonné ústrojí dodávané skupinou Volkswagen. Nejdříve se dočkáme elektromotoru s benzinovým šestiválcem a později by měla přijít i kombinace s osmiválcem. Po velkém SUV se dostane plug-in hybrid také do sportovního modelu Continental GT a limuzín Mulsanne a Flying Spur.

Zdroj: autonews.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze