Hybridní Bentley Bentayga dostalo facelift. Nejvíce si polepšila výbava

Hybridní Bentley Bentayga dostalo facelift. Nejvíce si polepšila výbava
Fotografie: Bentley
  • Vůz si zachoval stejnou techniku a parametry
  • Novinkou je větší dotykový displej a modernější zadní světlomety
  • Nechybí plná konektivita se zabudovanou SIM kartou

Britská automobilka Bentley s počátkem nového roku zveřejnila první fotky omlazeného modelu Bentayga Hybrid. O novince informuje insideevs.com. Jelikož Bentley je pro mnohé známkou luxusu, výraznou proměnou se chlubí záď vozu. Ta dostala nový nárazník a také světlomety, které jsou až příliš nápadně podobné aktuální generaci modelu Continental GT. Po technické stránce však výrobce nezměnil vůbec nic, což je především u hybridní verze trošku s podivem.

Pod kapotou vozu tak i nadále najdeme třílitrový přeplňovaný šestiválec spojený s elektromotorem. Ten nabízí systémový výkon 449 koní a točivý moment 700 Nm. V útrobách vozu si své místo uhlídala baterie o kapacitě 17,3 kWh a dojezd v čistě elektrickém režimu činí až 50 km. Současně Bentley zachovalo možnost jet čistě na elektřinu rychlostí až 135 km/h. Pokud se pak ptáte na kombinovaný maximální dojezd, s lehkou nohou na plynovém pedálu se může majiteli Bentaygy Hybrid podařit ujet i 860 km.

Možná nejvíce změn se v rámci faceliftu odehrálo v kabině, kde se nově objevila 10,9" dotyková obrazovka infotainmentu. Ta nabízí možnost bezdrátového rozhraní Apple CarPlay, Android Auto a nechybí jí antireflexní povrchová úprava. Vůz nabídne online přístup k různým dalším aplikacím a službám, čemuž pomáhá integrovaná SIM karta. Před řidičem se v rámci roku 2021 objevuje plně digitální přístrojový štít a ve standardní výbavě verze Hybrid nově najdeme také dva USB-C porty a bezdrátové nabíjení telefonu. Co se týče spuštění prodeje omlazené Bentaygy Hybrid, je naplánováno na letošní léto.

Technické parametry Bentley Bentayga Hybrid

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 5 140 × 1 998 × 1 742 mm, 2 590 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: 4×4
Výkon250 (94) kW, 449 koní, točivý moment: 700 Nm
Baterie17,3 kWh
Nabíjení
SpotřebaKombinovaná: ? l / 100 km
Cena od3 405 695 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze