Mercedes si nechal zaregistrovat nová označení modelu EQE. Bude to vyloženě síla

Mercedes si nechal zaregistrovat nová označení modelu EQE. Bude to vyloženě síla
Fotografie: Motor1.com
  • EQE přijede ve třech sportovních variantách
  • Vůz bude ekvivalentem ke klasické třídě E

Do pěti let přijde celá řada nových vozů od Mercedesu, přičemž každý z nich bude čistým elektromobilem. Jedním z nich je i model EQE, přičemž právě ten se podle motor1.com dočká také sportovní verze AMG. Elektrický ekvivalent Mercedesu třídy E přijede na speciální platformě Electric Vehicle Architecture (EVA). A jelikož i spalovací model má sportovní verze AMG, totéž čeká také EQE, což dokládá nová registrace hned několika označení, která jsou spojena právě s tímto chystaným elektromobilem.

Mercedes tím dopředu podniká nezbytná právní opatření, přičemž konkrétně si nechal patentovat označení EQE 43, EQE 53 a EQE 63. Elektrický sedan tak nabídne několik výkonnostních variant, které navzdory velkému výkonu nevypustí jediný gram emisí. Nejbližším soupeřem Mercedesu AMG EQE by měla být další generace BMW M5. Ta by měla být již čistě elektrická a mít cca 800 koní.

Otázkou je, jak si Mercedes poradí s tím, že chystá také ostré provedení většího modelu EQS. To by mělo být přirozeně ještě výkonnější, jelikož se jedná o derivát BMW řady 7. Automobilka se kromě jiného také pochlubila plány na elektrifikaci značky Maybach. Současně to vypadá, že z třídy G brzy zmizí veškeré spalovací motory a další generace vozu bude nahrazena také elektromobilem. Nejbližší novinkou je zatím model AMG GT 73, který bude disponovat benzinovým osmiválcem o objemu 4,0 litru. Motor má nabízet dvojité přeplňování a jeho práci podpoří elektromotor.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze