Mercedes EQS se již prohání na okruhu Nürburgring. Nabídne opravdu hodně

Mercedes EQS se již prohání na okruhu Nürburgring. Nabídne opravdu hodně
Fotografie: Motor1.com
  • Bude se jednat o ekvivalent klasické třídy S
  • Vůz nabídne novou podvozkovou architekturu
  • Za svou konkurenci považuje Teslu Model S a Porsche Taycan

Do konce příštího roku dorazí na trh elektrifikovaná verze Mercedesu třídy S. Ta ponese označení EQS a před pár dny se povedlo tento vůz přistihnout při testech na slavném okruhu Nürburgring, jak píše Motor1.com. Finální verze se bude lišit jen minimálně od elegantního konceptu Vision EQS, který byl představen již dříve. Mercedes si je vědom silné konkurence, takže nechce nic ponechat náhodě a vůz testuje v těch nejnáročnějších podmínkách.

Výroba řady EQS pak přispěje k celkové popularitě třídy S, protože ta je u zákazníků velmi oblíbená a čistá elektrická varianta prozatím citelně chybí. Mercedes dokonce říká, že 70 % jeho zákazníků se po zakoupení třídy S časem opět vrátí k tomuto modelu, popřípadě alespoň k Mercedesu. Je tak pravděpodobné, že chystaná třída EQS bude tak trošku přebírat klienty původní třídě S. V hledáčku má novinka hlavně Porsche Taycan a Teslu Model S, se kterými chce soupeřit.

Nový Mercedes-Benz EQS bude jezdit na specializované podvozkové platformě EVA a nabídne širokou výbavu a technické vymoženosti. Mezi ně se zařadí například elektricky vysouvatelné kliky dveří nebo trojice dotykových displejů na středové konzoli. Časem se pak dokonce uvažuje o ostré verzi AMG EQS, která má nabídnout výkon 600 koní, čímž by dorovnala sílu spalovacího Mercedesu AMG S63. Pro lepší jízdní vlastnosti by pak nemělo chybět ani natáčení zadních kol. Díky nové architektuře nebude problém instalovat 100kWh akumulátor, stejně jako nebude chybět možnost superrychlého nabíjení díky 800V technologii.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze