Majitelé BMW, zahoďte čipy a používejte raději kartu ChargeNow

aktualizováno
2
Majitelé BMW, zahoďte čipy a používejte raději kartu ChargeNow
Fotografie: bmw.com
  • U nás jde skrz kartu pouze nabíjet, v budoucnu by se na ni měly navázat další služby
  • Když si zařídíte kartu v Německu, bude fungovat i v Rakousku, Švýcarsku či Belgii
  • Článek jsme doplnili o podrobnější informace, kde a jak si kartu zřídit

Aktualizováno 25. 5. 2017

Kartu ChargeNow si můžete zřídit přímo prostřednictvím importéra BMW Česká republika, popřípadě v jakémkoli dealerství, jež má v nabídce „íčkové“ modely. Zřízení karty je zdarma, platíte pouze za navázané služby, tedy v našem případě nabíjení na stanicích ČEZ a PRE. Placení probíhá úplně stejně, jako když jste držitelem čipu od PRE nebo ČEZu, tedy fakturou. Smlouvu s poskytovatelem si však musíte vyjednat sami.

Původní informace z 23. 5. 2017

O tom, že pro nabíjení elektromobilu na veřejných nabíjecích stanicích potřebujete čip, jsme již psali. Buď sáhnete po čipu od skupiny ČEZ, nebo od společnosti PRE. Ale jsou na trhu i další varianty, jak tyto čipy nemít a stejně svůj elektromobil u zmíněných společností nabíjet. To řešení se jmenuje ChargeNow.

Jde o kartu, za kterou stojí automobilka BMW. Její princip je jednoduchý – BMW spolupracuje se svými partnery, kteří umožňují využívání této karty místo svých čipů. Zatímco v České republice jde pouze o nabíjení na stanicích skupiny ČEZ a společnosti PRE, tak v cizině má ChargeNow daleko méně svázané ruce. S českou kartou však v cizině nepochodíte.

Pro zajímavost, pokud si zřídíte německou kartu ChargeNow, tato karta vám bude fungovat jak Německu, tak i v Rakousku, Švýcarsku, Belgii a Holandsku.

Do budoucna se pro kartu plánuje daleko širší využití, o kterém automobilka nechce prozatím mluvit, ale my pevně věříme, že to vše vezme za ten správný konec. Přes kartu by se teoreticky dalo platit parkování, mohla by sloužit jako ID karta pro vjezd například do vaší firmy, kde využíváte BMW i3, a našlo by se mnoho dalších využití.

Technické parametry BMW i3 (2014) 94 Ah

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 3 999 × 1 775 × 1 578 mm, 1 320 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon125 kW, 170 koní, točivý moment: 250 Nm
Baterie27,2 kWh
Nabíjeníkonektory: Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 13,1 kWh / 100 km, dojezd: 300 km
Cena od969 800 Kč
Diskuze ke článku
Peppa
Místo nijak nesouvisejících technických parametrů BMW i3 mělo být v článku uvdeno, jak takovou kartu získat a jaké jsou platby za držení karty.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze