ČEZ zrychluje nabíjecí stanice. Zbavuje se 230V zásuvek

1
ČEZ zrychluje nabíjecí stanice. Zbavuje se 230V zásuvek
  • Úpravy na všech 45 stanicích probíhají již od ledna a kompletně hotové budou v dubnu
  • Všechny 230V zásuvky budou vyměněny za standard Mennekes o výkonu 22 kW
  • Celkově má ČEZ v České republice 71 nabíjecích stanic

Poměrně velké změny se dočkají nabíjecí stanice společnosti ČEZ. Půjde o zrychlení nabíjení hned na 45 z nich.

Už od poloviny ledna probíhá výměna standardních 230V zásuvek za standard Mennekes o výkonu 22 kW. Ve finále tak budou všechny nabíjecí stanice disponovat hned dvojící nabíjecích standardů Mennekes, nikoli pouze jedním, kterému sekundovala 230V zásuvka. Výměna na všech 45 stanicích, které nabízely 230 V zásuvku, by měla být hotová do konce března. Zbylých 26 rychlonabíjecích stanic, které ČEZ provozuje, se výměna netýká.

„Spolu se zvyšováním počtu elektromobilů v České republice logicky vykazuje rostoucí tendenci také poptávka po službách veřejných dobíjecích stanic. Zejména statistiky využívání tzv. stanic normálního dobíjení a ohlasy zákazníků nám z některých lokalit signalizovaly časové prostoje při čekání na volnou zásuvku. Zareagovali jsme proto právě zvýšením dobíjecího výkonu druhé zásuvky,“ uvedl manažer útvaru čisté technologie ČEZ Tomáš Chmelík.

V letech 2017 až 2018 vybuduje ČEZ další nabíjecí stanice, primárně na hlavních tazích napříč Českou republikou. Pro nabíjení na stanicích ČEZ potřebujete jejich identifikační čip, který si můžete zařídit podle našeho návodu.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Peppa
Otestujte takovou "zrychlenou" stanici, jestli to vůbec nějaký výkon navíc přináší nebo jen rozdělí původní výkon cca 30kW mezi dvě zásuvky = zpomalení té původně 22kW (levé).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze